Továbbra is elérhető az Isten a XXI. században című virtuális kiállítás

A KRE Egyház és Társadalom Kutatóintézet, RefCOO Kutatóműhelye még 2019-ben írt ki fotópályázatot, ahol arra keresték a választ, hogy századunk embere hol keresi Istent a látható világban. A pályázatra beérkezett 334 fotóból 26 pályaművet választott ki a zsűri, melyek továbbra is megtekinthetők a fotókiállítás honlapján: i21sz.hu, illetve egyetemünk weboldalának legalján található fekete sávban is állandó helyet kapott a Hasznos linkek menüben. (lásd lentebb a csatolt ábrát)

Az online kiállítás megalkotásánál arra törekedtek a szervezők, hogy ne egy megszokott online képgalériát hozzanak létre, hanem a valódi kiállítások hangulatát és sajátosságát idézzék elő a látogatókban, így például az egyes képeknél művészetelméleti összefüggésekre is felhívják  a néző figyelmét.

A képek egy részéhez rövidfilmeket is készítettek: Bagdy Emőke, Balog Zoltán, Berkesi Judit, Csorba Lóránt (Lóci játszik), Gundel Takács Gábor, Horváth Gáspár (Jumodaddy), Nádasdy Ádám és Vecsei H. Miklós is kamera elé állt, hogy kommentálja a tárlat képei közül a kedvencét.

A 2021. április 5-én megnyílt virtuális kiállítás tehát továbbra is elérhető és megtekinthető az érdeklődők számára!