Károlis sikerek a Szép Magyar Beszéd versenyen

Az 50. jubileumi, Kazinczy Ferencről elnevezett Szép Magyar Beszéd Verseny országos döntőjének idén a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar, Vitéz János Tanárképző Központ esztergomi képzési helyszíne adott otthont.

A felsőoktatási intézmények részére meghirdetett versenyen a szervezők a magyar nyelv kiejtési szabályait figyelembe vevő, kifejező beszéd iránti igényességre kívánták ösztönözni a résztvevőket. A versenyfelhívás során külön kiemelve várták a jogtudományi karok hallgatóinak jelentkezését is, akiknek a mindennapi munkájában a retorikai elemek biztos használatának szintén nagy a jelentősége.

Péchy Blanka művésznő, a Kazinczy-díj alapítója, a világi és egyházi felsőfokú intézményekre is kiterjesztette alapítványát, így az országos döntőn a hazai és a határainkon túli pedagógusképző felsőoktatási intézmények és a jogtudományi karok azon hallgatói vehettek részt, akik a helyi versenyeken a legjobbaknak bizonyultak.

A május 13-án megrendezett döntőben egyetemünk hallgatója, Szabó Dániel, másodéves jogász szakos hallgatónk Kazinczy-díjat nyert. Felkészítő tanárai Dr. Andó Éva, a Gazdaság- és Vezetéstudományi Intézet egyetemi docense és Prof. Dr. Rixer Ádám, a Közigazgatási Jogi Tanszék tanszékvezető egyetemi tanára voltak.

Szintén kiváló eredményt ért el másodéves, pszichológia mesterszakos hallgatónk, Barta Gábor is, aki Kazinczy-érmet szerzett. A hallgató felkészítő tanára Dr. Sólyom Réka, a Magyar Nyelvtudományi Tanszék egyetemi docense volt.

A Pedagógiai Karról három hallgatónk is képviselte egyetemünket a döntőben, közülük Szücs Dóra másodéves, óvodapedagógus hallgatónk nyert Kazinczy-díjat. Felkészítő tanára Dr. Havas Judit előadóművész, irodalomtörténész, a Pedagógiai Kar oktatója volt.

Ezúton gratulálunk hallgatóinknak az elért kiváló eredményekhez, mellyel egyetemünk hírnevét tovább öregbítették!

 


Szabó Dániel


Barta Gábor


Szücs Dóra