Szeptembertől indul a Károli Junior Akadémia

A hazai református nevelési-oktatási intézmények közötti folytonosság megteremtésének elősegítése érdekében egyetemünk a Károli Junior Akadémia létrehozásával szeretné megszólítani a középiskolás diákokat, akik valamelyik református középfokú intézményben tanulnak. Prof. Dr. Trócsányi László rektor fontosnak tartja, hogy a Károli-egyetem megerősítse a református köznevelési intézményekkel való kapcsolatot a közös oktatási-nevelési célok figyelembevételével, ezért a jövő generációjának, értelmiségének kinevelése kapcsán az egyetem elsődleges feladatának tartja a tehetséggondozást, a középiskolás diákok pályaválasztásának sikerességét.

A Károli Junior Akadémia elindítása kapcsán Prof. Dr. Trócsányi László rektor meghívására a református középiskolák igazgatói érkeztek a Károlyi-Csekonics-palotába május 10-én. A találkozó során a Károli Junior Akadémia koncepciójának bemutatása, a program felépítése és lebonyolításának menete is ismertetésre került az iskolaigazgatók számára.

A Károli Junior Akadémia változatos programokkal (osztálykirándulásokkal, pályaválasztási tanácsadással, tanulmányi versenyekkel) várja az érdeklődő középiskolásokat, melyek révén betekintést nyerhetnek az egyetem mindennapjaiba, valamint átfogó képet kaphatnak annak működéséről és képzéseiről. A programokon történő részvétel hozzásegítheti őket ahhoz, hogy az érdeklődésüknek leginkább megfelelő szakot válasszák az egyetemi jelentkezés során.

A Károli Junior Akadémia Jankó-Badó Andrea vezetésével 2022 szeptemberétől indul, és lehetőséget biztosít a középiskolások számára egy egyedülálló, négy alkalmas kurzus elsajátítására, ahol a kurzus keretében a résztvevők az egyes karok képzéseihez kapcsolódó alapismereteket szerezhetnek.

Az érdeklődők az alábbi kurzusok közül választhatnak:

  • Jogi alapismeretek
  • Pszichológiai alapismeretek
  • Bölcsészettudományi alapismeretek
  • Teológiai alapismeretek
  • Pedagógiai alapismeretek
  • Szociális- és egészségügyi alapismeretek
  • Gazdasági alapismeretek

 

A képzés során az elméleti alapismeretek elsajátítása mellett a résztvevők az adott szakma gyakorló képviselőivel is találkozhatnak, az egyetem utáni elhelyezkedés lehetőségeiről is tájékozódhatnak. A választott kurzus eredményes elvégzése esetén tanúsítványt kapnak, amely alapján egy szabadon választható tárgy teljesítését is kiválthatják, ha egyetemünkre nyernek felvételt.

A találkozó alkalmával a szakmai programpontok mellett sort került a Károlyi-Csekonics-palota megtekintésére is, illetve a Magyar Nemzeti Múzeumban egyedülálló tárlatvezetésen is részt vehettek a meghívottak.

Napi biztatás

Közösségi Média

Youtube

Galéria

Galéria

 

Tudomány, kutatás

Sport a Károlin

Sport a Károlin

Szakirányú továbbképzések

Névjegy

Névjegy

 

Blog

Károli Gáspár Református Egyetem – Blog