Elindul a Károli Szabadegyetem

Megnyitja kapuit a Károli Gáspár Református Egyetem és elindul ismeretterjesztő előadássorozata, a Károli Szabadegyetem. A hiánypótló rendezvénysorozattal Prof. Dr. Trócsányi László rektor a Károli Gáspár Református Egyetem szellemiségének formálását és a szabadegyetemi értékrend és nyitottság harmóniájának megteremtését tűzte ki célul.

A Károli Szabadegyetem közérthető nyelven, tudományos és egyben aktuális témákkal foglalkozó előadásokkal, az adott tudományterület neves képviselőinek előadásában várja a Károli Közösség tagjain túl mindazon érdeklődőket, akik nyitottak a világra és a mindennapi életüket átszövő kérdések mélyebb megértésére vágynak.

A Károli Gáspár Református Egyetem ismeretterjesztő előadássorozatát a tanév során havonta egy alkalommal rendezi meg, az esti órákban. Az előadássorozat helyszíne a gyönyörűen felújított Károlyi-Csekonics Palotaegyüttes.

Az első előadást – amelyre a Magyar Jogász Egylettel való együttműködés keretében kerül sor – Dr. Sulyok Tamás, az Alkotmánybíróság elnöke tartja Konszenzus vagy konfliktus – Az európai intézmények és a tagállamok viszonya, különös tekintettel a bírók közötti dialógusra címmel.

Időpontja: 2022. május 25., szerda este 18 óra
Házigazda és beszélgetőpartner: Prof. Dr. Trócsányi László, a Károli Gáspár Református Egyetem rektora, a Magyar Jogász Egylet elnöke, európai parlamenti képviselő
Helyszín: Károlyi-Csekonics-palota, aula (1088 Budapest, Reviczky utca 6.)

Az ismeretterjesztő előadás előtt, regisztrált vendégeink számára vezetett történelmi séta lehetőségét is biztosítja az egyetem az előadás helyszínén, a Károlyi-Csekonics-palotában.

A Károli Szabadegyetem első előadására az alábbi linken regisztrálhat:
http://www.kre.hu/szabadegyetem/regisztracio/

A Magyar Jogász Egylet képzés keretében is meghirdeti a Károli Szabadegyetem első előadását, melyre az alábbi linken lehet regisztrálni: https://kepzes.jogaszegylet.hu/esemenyek/179

Az előadáson való részvételért 1 kreditpont kapható. Regisztrálni 2022.05.24. 16 óráig van lehetőség (a szabad helyek függvényében).

A május végén induló rendezvénysorozat előadásairól azon érdeklődők sem maradnak le, akik személyesen nem tudnak jelen lenni, hiszen az előadásokat rögzítjük, és a későbbiekben az egyetem online felületén és a közösségi médiában is elérhetők lesznek.

 

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!