Nyári egyetemet szervez a Károli

A Károli Gáspár Református Egyetem a Szegedi Tudományegyetemmel együttműködésben „Society, state and culture in Central Europe” címmel társadalomtudományi nyári egyetemet szervez közép-európai fiatalok számára 2022. július 3-9. között.

Az ötnapos, angol nyelvű – Szegeden és Budapesten megrendezésre kerülő – nyári egyetem hallgatói előadásokon és pódiumbeszélgetéseken vehetnek részt, amelyek során hazai és külföldi előadók folytatnak széleskörű eszmecserét:

  • A társadalom és az állam kapcsolatának sajátos jellemzőiről, továbbá azon – állami, egyházi, társadalmi – szervezetek szerepéről, amelyek e kapcsolat kialakításában és fenntartásában, valamint társadalmi feladatok végrehajtásában közreműködnek;
  • Közép-Európa társadalmainak kulturális sokszínűségéről, valamint a kulturális identitás és a közép-európai kulturális örökség állami védelméről, illetve szerepéről a régió társadalmaiban.

Továbbá a nyári egyetem hallgatói a pódiumbeszélgetésekhez csatlakozva hallgatói referátumokat készítenek, ezzel nyitva lehetőséget a beszélgetések közös folytatására, a program tematikájához kapcsolódó vitára.

A programra bárki jelentkezhet, aki hallgatói jogviszonnyal rendelkező hallgató a világ bármely egyetemén.
Részvételi díj: 150 EUR + utazás egyénileg.

A KRE és az SZTE hallgatói közül az első 25-25 jelentkező számára a szakmai programon történő részvétel ingyenes.

A nyári egyetem keretében a résztvevők egyúttal megismerkedhetnek hazánk kultúrájával, a főváros és a napfény dél-alföldi városa: Szeged nevezetességeivel, továbbá látogatást tehetnek Magyarország egyik legjelentősebb szabadtéri kiállító és emlékhelyén, az ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkban.

A programon történő részvétel előzetes regisztrációhoz kötött, amely az alábbi oldalon lehetséges: www.kre.hu/summer-university/registration
Jelentkezési határidő: 2022. június 10.

A Nyári Egyetemről további információ: http://www.kre.hu/portal/index.php/summer-university.html

A nyári egyetem részletes, angol nyelvű programja itt érhető el: https://english.kre.hu/index.php/summer-university-programme

Napi biztatás

Közösségi Média

Youtube

Galéria

Galéria

 

Tudomány, kutatás

Sport a Károlin

Sport a Károlin

Szakirányú továbbképzések

Névjegy

Névjegy

 

Blog

Károli Gáspár Református Egyetem – Blog