Elindul a Károli Interdiszciplináris Akadémia

Egyedülálló tehetségprogramot indít a Károli Gáspár Református Egyetem. A Károli Interdiszciplináris Akadémia (röviden: KIDA) Prof. Dr. Trócsányi László rektor rektori programjának egyik kiemelt célkitűzéseként létrehozott tehetséggondozói műhely, amelynek feladata a tehetséges hallgatók felkarolása és támogatása. A KIDA a Károli-egyetem szellemiségén és az universitas egyetemességén alapszik, s a 2022/2023. tanévben kezdi meg működését. A Károli Interdiszciplináris Akadémia létrehozásáról április 28-i ülésén döntött az egyetem Szenátusa.

Intézményünk fontosnak tartja, hogy az egyetem különböző karain tanulmányokat folytató hallgatók között a KIDA keretein belül olyan szakmai kapcsolat jöjjön létre, amely túlmutat a hagyományos egyetemi tanulmányokon.  A képzés során a megszokott tanulási helyzeteken kívül változatos ismeretszerzési formákat is kínál az akadémia: kutatóreggelik, minikonferenciák, klubestek, kirándulások alkalmával bővíthetik ismereteiket hallgatóink. A KIDA további célja, hogy a speciális tehetséggondozó programban részt vevő hallgatók életútját figyelemmel kísérje, számukra pályaválasztási tanácsadással is rendelkezésre álljon.

A Károli Interdiszciplináris Akadémia négy képzési műhellyel várja a károlis hallgatókat:

  1. Diaszpóra és kisebbségek képzési műhely
  2. Európa helye a világban képzési műhely
  3. Családvédelem – középpontban a gyermek (CSAK a gyermek) képzési műhely
  4. Református Emlékezet, Tradíció, Önazonosság (RETRO) képzési műhely

 

A most induló, egyedülálló tehetséggondozó program a többnézőpontúság elsajátítása mellett ösztöndíjat biztosít az abban résztvevőknek. Képzéseink használható és értékesíthető tudást, ismert hazai szakértők és nemzetközi előadók megismerését, elsőrangú kapcsolati hálót nyújtanak. A KIDA elsődleges célja a tudományterületeken átívelő együttműködés és együttgondolkodás előmozdításának támogatása, az egyetem karain tanuló hallgatók közötti szakmai kapcsolatok elmélyítése.

A Károli Interdiszciplináris Műhelyről részletesen a KIDA menüpontban olvashatnak:

http://www.kre.hu/KIDA

A tehetséggondozó program a Magyarországi Református Egyház és az Innovációs és Technológiai Minisztérium által megkötött közfeladat-finanszírozási szerződés keretein belül valósul meg.