Megtartották a VIII. Ökogyülekezeti konferenciát

Isten oikoszának megújítása címmel rendezte meg az MRE Ökogyülekezeti Mozgalom (KRE Teremtésvédelmi Műhely) 2021. november 26-án soron következő éves konferenciáját, a járványhelyzetre tekintettel ezúttal online formában.

Dr. Kodácsy Tamás, a Teremtésvédelmi Műhely vezetője köszöntötte a résztvevőket, majd a nyitóáhítat után a konferencia főelőadását hallgathatták meg az érdeklődők.

A VIII. Ökogyülekezeti Konferencia főelőadója Dr. Victor András természettudós, a környezeti nevelés szakértőja, az ELTE nyugalmazott kémiaprofesszora volt, aki többek között a méhlegelők fontosságára hívta fel a figyelmet, valamint arra, hogy vissza kell adnunk az állatoknak és a növényeknek is az élőhelyet.

Előadásában többek között beszélt még az otthonok ökológiai lábnyomáról, mely magába foglalja a lakás méretét, a fűtést, a szigetelést, a hulladékok kezelését, illetve a lakók táplálkozását és közlekedési szokásait is.

Globális kihívásként említette a klímaváltozást és a világjárványt is. Összefoglalva elmondta, hogy betolakodó vendégek vagyunk csak a Földön, akik nem becsülték eléggé Isten teremtését. A kutató kiemelte, hogyha sikerülne visszaszorítani a túlfogyasztást, akkor lenne lehetőségünk megújítani Isten oikoszát. (Az oikosz eredeti jelentése az ógörög nyelvben: otthon, ház, háztartás, házigazdaság, család, családi gazdaság.)

Az előadást követően Szűcs Boglárka, a KRE Teremtésvédelmi Műhely (MRE Ökogyülekezeti Mozgalom) referense tartotta meg a műhely éves beszámolóját.

A konferenciáról bővebben itt olvashatnak:

https://reformatus.hu/kuldetesunk/hirek/nem-becsuljuk-isten-teremteset-hanem-le-akarjuk-gyozni/