A szabadság lesz a témája a 10. Csillagpont Református Ifjúsági Találkozónak

Több mint száz programmal várja a fiatalokat az idei Csillagpont 2021. július 27-31. között. A Kárpát-medence legnagyobb református ifjúsági fesztiválja ezúttal is Debrecenben kerül megrendezésre. A találkozón Egyetemünk idén is részt vesz: a Lehetőségek Piacán megtalálható lesz intézményünk standja, de az Egyház és Társadalom Kutatóintézet több műhelye is képviselteti magát a rendezvényen.

A koronavírus-járvány kitörése óta először július végén találkozhat egymással a református fiatalság. A Debreceni Egyetem Agrártudományi campusán a Csillagpont ezért a szabadságot ünnepli – pszichológiai témájú előadásokkal, érzékenyítő játékokkal, sportprogramokkal egyaránt készülnek a szervezők, de természetesen szó lesz a rendezvényre hivatalos korosztályt (14-35 év közöttiek) foglalkoztató más kérdésekről is: párkeresésről, pályaválasztásról vagy éppen a klímaszorongásról.

A délelőtti főelőadásokon lelkipásztorok segítségével a rendezvény főtémakörét (szabadság) járják körül a fiatalok, esténként pedig könnyűzenei koncerteken szórakozhatnak a résztvevők. Az esti nagykoncertekre a magyar könnyűzenei élet meghatározó szereplői fogadták el a felkérést, a Csillagpont színpadára áll a Kowalsky meg a Vega, az Irie Maffia, az Aurevoir és Pintér Béla is.

A 2021. június 30-án tartott sajtótájékoztatón Balog Zoltán püspök, a Magyarországi Református Egyház Zsinatának lelkészi elnöke hangsúlyozta, hogy „minden házon van egy nyitott ajtó, ahol szívesen fogadják a betérő vendégeket – a református egyházban a Csillagpont a nyitott ajtó a fiatalok számára.” Püspök úr beszédében kiemelte, hogy a több ezer résztvevő egyharmada a határon túlról érkezik, így együtt, közösségben ünnepelhetjük a magyar reformátusokat.

Prikryl Edina, a Csillagpont koordinátora elmondta, hogy az egy hónap múlva megrendezésre kerülő rendezvény előkészületei már 2020 januárjában megkezdődtek. A szervezés során arra törekedtek, hogy az igei programok mellett a kulturális programok is összhangban legyenek a választott témával.


A sajtótékoztató Pintér Béla énekes fellépésével zárult.

A júliusi rendezvényen a részvétel regisztrációhoz és (a jelenlegi szabályozás értelmében) védettségi igazoláshoz kötött.

Bővebb információ és regisztráció a Csillagpontra: csillagpont.reformatus.hu

Közösségi Média

Közösségi média

Sport a Károlin

Sport a Károlin

 

Károli Podcast

Károli Podcast

Károli Klub

Károli Podcast

Napi biztatás

Napi biztatás

 

Tudomány, kutatás

Tudomány, kutatás

Galéria

galéria, fotógép

Szakirányú továbbképzések

Szakirányú továbbképzések