Klímasemleges Magyarország 2050 Konferencia

Klímasemleges Magyarország 2050 címmel 2021. június 3-án online konferenciát szerveznek, melyen Dr. habil. Kodácsy Tamás ökoteológus, a KRE Teremtésvédelmi Műhelyének vezetője is részt vesz, képviseli intézményünket.

A Klímasemleges Magyarország 2050 Konferencia fő célközönsége elsősorban az igazságos klímasemleges átmenet gazdasági és társadalmi kulcsszereplői Magyarországon, azonban az egynapos esemény a legszélesebb nyilvánosság számára is releváns üzeneteket kíván közvetíteni.

A konferencia apropóját a klímavédelemről szóló 2020. évi XLIV. törvény egy évvel ezelőtti – 2020. június 3-i – elfogadása szolgálja, amely kitűzte a magyar 2050-es klímasemlegességi célt. Emellett várhatóan 2021 során kerül elfogadásra a Nemzeti Tiszta Fejlődési Stratégia, vagyis hazánk 2050-ig szóló hosszútávú klímastratégiája.

Ezen felsorolt dokumentumok adják a magyar klímasemlegességi törekvések keretrendszerét, azonban ezeket konkrét ötletekkel és lépésekkel szükséges feltöltenünk.

Az eseményen többek között felszólal Frances Way, Steiner Attila, Ürge-Vorsatz Diána, Schmuck Erzsébet, Jelasity Radován, Bartal János és még sokan az igazságos klímasemleges átmenet kulcsszereplői közül. Református Egyházunkat a 4. szekcióban (A nem kormányzati szféra lehetőségei és felelőssége a klímasemlegesség elérésében) Dr. Kodácsy Tamás, a KRE ETKI Teremtésvédelmi Műhelyének vezetője képviseli.

Időpont:  2021. június 3. 9:00-16:00
Helyszín: Zoom platform
A konferencia nyelve magyar és angol, szinkrontolmács végig biztosított.
Program és regisztráció: https://www.klimasemlegesseg2050.hu/

Közösségi Média

Közösségi média

Sport a Károlin

Sport a Károlin

 

Károli Podcast

Károli Podcast

Károli Klub

Károli Podcast

Napi biztatás

Napi biztatás

 

Tudomány, kutatás

Tudomány, kutatás

Galéria

galéria, fotógép

Szakirányú továbbképzések

Szakirányú továbbképzések