Elismerő oklevél Egyetemünk részére

A 2020-as Európai Hulladékcsökkentési Hét november 21-29. között került megrendezésre. A szemléletformáló kampány magyarországi koordinátora 2020-ban az Innovációs és Technológiai Minisztérium Építésgazdaságért, Infrastrukturális Környezetért és Fenntarthatóságért Felelős Államtitkárság felkérésére és támogatásával az ÉMI Nonprofit Kft volt.

A Hulladékcsökkentési Hét a hulladék keletkezés megelőzésének, a keletkezett mennyiség csökkentésének, a termékek újrahasználatának, valamint az anyagok újrahasznosításának fontosságára hívta fel a figyelmet.

A Károli Gáspár Református Egyetem is csatlakozott a kezdeményezéshez és Láthatatlan hulladék címmel tartott online előadást a témában 2020. november 26-án. Szűcs Boglárka, a Károli Egyetem Egyház és Társadalom Kutatóintézet, Teremtésvédelmi Műhely munkatársa beszélt a gyártási folyamatok során keletkező hatalmas mennyiségű hulladékról – az úgynevezett láthatatlan hulladékról –, amely a vásárlás és használat során nem érzékelhető a felhasználó számára. Egy termék „megszületéséhez” rengeteg nyersanyagra és energiaforrásra van szükség, amelyek után bizony hulladék keletkezik. Ez a láthatatlan hulladék észrevehetetlen, ezért megnehezíti a vásárlási döntést és a felelősségvállalást.

Egyetemünk az alábbiakban olvasható elismerő oklevelet kapta a 2020. évi Európai Hulladékcsökkentési Hét magyarországi programsorozatán való sikeres részvételéért.

Közösségi Média

Közösségi média

Sport a Károlin

Sport a Károlin

 

Károli Podcast

Károli Podcast

Károli Klub

Károli Podcast

Napi biztatás

Napi biztatás

 

Tudomány, kutatás

Tudomány, kutatás

Galéria

galéria, fotógép

Szakirányú továbbképzések

Szakirányú továbbképzések