Minőségbiztosítási megállapodás

A Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Károli Gáspár Református Egyetem megállapodást kötött a két intézmény minőségbiztosítási rendszereinek kölcsönös külső auditálásáról.

Az Európai Felsőoktatási Térség minőségbiztosítási standardjainak és irányelveinek (ESG) célja, hogy európai, nemzeti és intézményi szinten közös keretet teremtsenek a tanulás és tanítás minőségbiztosításához, lehetővé tegyék a felsőoktatásban a minőség megteremtését és javítását, támogassák az intézmények közötti kölcsönös bizalmat és ezáltal előmozdítsák a kölcsönös elismerést, valamint erősítsék az országon belüli és országok közötti mobilitást.

A fenti célkitűzések megvalósítása érdekében a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Károli Gáspár Református Egyetem együttműködési megállapodást kötött, melynek keretében rendszeresen sor kerülhet a két intézmény minőségbiztosítási rendszereinek kölcsönös, külső auditálására. Az egyetemek által megbízott auditorok a minőségbiztosítási rendszer gyakorlati működését vizsgálják a European Network for Quality Assurance in Higher Education: Standards and Guidelines for Quality Assurance in the European Higher Education Area (ENQA ESG, 2015), valamint a Magyar Felsőoktatási Akkreditációs Bizottság (MAB) ajánlásai és akkreditációs szempontrendszere alapján. Az ESG 1.10 pontja értelmében lefolytatott rendszeres külső minőségbiztosítás helyzetképet ad az intézményeknek a belső minőségbiztosítás hatékonyságáról, működésük és szolgáltatásaik minőségéről és ezáltal támogatja a minőségkultúra fejlődését. A két intézmény közötti első kölcsönös külső audit vizsgálatra 2020 októberében kerül sor.

Következő események


Galéria

Galéria

 

Tudomány, kutatás

Névjegy

Névjegy

 

Napi biztatás

Blog

Károli Gáspár Református Egyetem – Blog

Sport a Károlin

Sport a Károlin

Szakirányú továbbképzések

Youtube