V4 Green Universities nemzetközi konferencia és workshop

A Károli Gáspár Református Egyetem elkötelezett  a fenntarthatósági célok megvalósításában, ezért több magyar felsőoktatási intézményhez hasonlóan  megméretteti magát az egyetemek fenntarthatósági erőfeszítéseit mérő programban. Az Universitas Indonesia (Indonéz Egyetem, UI) által 2010-ben kezdeményezett egyetemi világrangsor, UI GreenMetric  mára a világ első és egyetlen, fenntarthatóságról szóló egyetemi rangsora. Online felmérés alapján ábrázolja az egyetemek fenntarthatósági irányelveit és programjait világszerte.

A rangsorhoz kapcsolódva 2020. szeptember 22-én a V4 Green Universities (V4GU) projekt a Nemzetközi Visegrádi Alap támogatásával nemzetközi konferenciát szervez, melynek fő témája a klímaváltozás elleni harc, a tudatos energia- és vízgazdálkodás, a hulladék újrahasznosítás és környezetbarát közlekedés és szállítmányozás.

Többek között olyan, a V4GU partnerei között szereplő európai egyetemek mutatják be legújabb kutatásaikat, akik elkötelezettek a fenntartható fejlődés iránt:

Czech University of Life Sciences Prague, Csehország
The Slovak University of Agriculture in Nitra, Szlovákia
University of Kragujevac, Szerbia
Ukrainian National Forestry University, Ukrajna
Pécsi Tudományegyetem, Magyarország

A Green Workshop szekcióban a Teremtésvédelmi Műhely munkatársa bemutatja a Károli Egyetem zöldítési törekvéseit, az elért eredményeket és jövőbeli terveket.

Időpont: 2020. szeptember 22. 9:40-15:20

Helyszín: Microsoft Teams

A konferencia nyelve: angol

Regisztrálni szeptember 18-ig van lehetőség az alábbi linken: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfvahWzRaN3wEjym9yNIr8CuzNr5oKYn8P7NOrdgyx7jrel_g/viewform?vc=0&c=0&w=1&flr=0

A konferencia programja letölthető innen: https://zoldegyetem.pte.hu/sites/zoldegyetem.pte.hu/files/sajto/v4gu_conference_final.pdf

Közösségi Média

Közösségi média

Sport a Károlin

Sport a Károlin

 

Károli Podcast

Károli Podcast

Károli Klub

Károli Podcast

Napi biztatás

Napi biztatás

 

Tudomány, kutatás

Tudomány, kutatás

Galéria

galéria, fotógép

Szakirányú továbbképzések

Szakirányú továbbképzések