Állami kitüntetések nemzeti ünnepünk alkalmából

Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere és Rétvári Bence, az Emmi parlamenti államtitkára a március 15. alkalmából idén elmaradt Magyar Érdemrend Lovagkereszt, Magyar Érdemrend Tisztikereszt, Érdemes Művész, Kiváló Művész, Magyarország Babérkoszorúja, augusztus 20. alkalmából pedig a Népművészet Mestere és a Népművészet Ifjú Mestere kitüntetéseket adta át a Pesti Vigadóban.


A magyar nemzeti kultúra, művészi alkotómunka területén végzett kiemelkedő művészeti értékteremtő munkája elismeréseként Magyarország Érdemes Művésze díjat vehetett át:
Dr. LOVÁSZ IRÉN miniszteri díjas népdalénekes, néprajzkutató, a Károli Gáspár Református Egyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kara Művészettudományi és Szabadbölcsészeti Intézetének egyetemi docense.

Magyar Érdemrend Tisztikereszt polgári tagozat kitüntetésben részesült:
Dr. RAFFAY ERNŐ történész, a Magyarságkutató Intézet munkatársa, a Trianon Kutató Intézet Közhasznú Alapítvány egyik alapítója, a Károli Gáspár Református Egyetem volt tudományos rektorhelyettese, a Bölcsészettudományi Kar volt dékánja, a Történettudományi Intézet Új- és Legújabbkori Magyar Történeti Tanszékének nyugalmazott tanszékvezetője.


Áder János, Magyarország köztársasági elnöke a március 15-i nemzeti ünnep, alkalmából, a miniszterelnök előterjesztésére kitüntetéseket adományozott, melyek a kialakult járványhelyzet miatt most kerültek átadásra.

A Magyar Érdemrend középkeresztje polgári tagozata kitüntetés díjazottja:
KUN MIKLÓS Széchenyi-díjas történész, a Károli Gáspár Református Egyetem professor emeritusa részére több évtizeden át kimagasló színvonalon végzett kutatói-oktatói munkája, valamint a hallgatóság és a média érdeklődését egyaránt felkeltő, a XX. század történelmének fehér foltjait izgalmasan és közérthetően feltáró előadói tevékenysége elismeréseként.

A Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetést kapta
• a szociológia területén folytatott tudományos kutatómunkája, valamint elhivatott oktatói és intézetvezetői tevékenysége elismeréseként Dr. Bozsonyi Károly szociológus, a Károli Gáspár Református Egyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kara Társadalom- és Kommunikációtudományi Intézetének intézetvezető egyetemi docense,
• a bűnügyi tudományok kutatása terén elért eredményei, szemléletformáló oktatói munkája, valamint a szakmai közéletben vállalt szerepe elismeréseként Prof. Dr. Domokos Andrea büntetőjogász, a Károli Gáspár Református Egyetem Állam- és Jogtudományi Kara Bűnügyi Tudományok Intézetének intézetvezető egyetemi tanára, a Kúria büntetőjogi főtanácsadója.


A Károli Gáspár Református Egyetem oktatóinak, dolgozóinak, hallgatóinak nevében tisztelettel köszöntöm a Kitüntetésben részesített oktatóinkat és őszinte örömmel gratulálok a kitüntetéseikhez. Életükre, munkájukra, mindennapjaikra Isten gazdag áldását kérem.

Maradjanak velünk és gazdagítsák az Egyetem Közösségét!

dr. Czine Ágnes
Rektori feladatokkal megbízott rektorhelyettes

 

 

Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Közösségi Média

Közösségi média

Sport a Károlin

Sport a Károlin

 

Károli Podcast

Károli Podcast

Károli Klub

Károli Podcast

Napi biztatás

Napi biztatás

 

Tudomány, kutatás

Tudomány, kutatás

Galéria

galéria, fotógép

Szakirányú továbbképzések

Szakirányú továbbképzések