Pályázati felhívás doktorandusz hallgatók részére

A Nézőpont Intézet Alapítvány - Trócsányi László európai parlamenti képviselő, korábbi igazságügyi miniszter fővédnöksége mellett - pályázatot hirdet az európai életmód fogalmának értelmezéséről.

A pályázat célja doktori képzésben résztvevő hallgatók olyan tanulmányainak támogatása, amelyek az európai életmód fogalmának tudományos értelmezését segítik elő. Elsősorban társadalomtudományi, jogtudományi, politikatudományi és bölcsészettudományi doktori képzésben résztvevő hallgatók tanulmányait várjuk, legfeljebb 1 szerzői ív terjedelemben.

Honnan ered az európai életmód támogatása kifejezés? Támogatni, vagy védelmezni kell az európai életmódot? Milyen célokat kell kitűznie az Uniónak a portfólió keretében? Milyen hozzáadott értéket képvisel az új alelnöki portfólió? Hogyan lehetne hozzájárulni az európai életmód népszerűbbé tételéhez a kulturális támogatások, sporttámogatások, oktatás és a beilleszkedés elősegítésének eszközeivel? Hogyan lehetne közös európai stratégiát elfogadni? Milyen értékeket képviseljen az Európai Unió? Léteznek közös európai értékeken kívül olyan az egyes tagállamokhoz köthető értékek, amelyek védelmezésének a tagállamok számára prioritást kell jelentenie? A fenti kérdések tájékoztató jellegűek, bármilyen az európai életmódhoz kapcsolódó tanulmány hozzájárul a pályázat sikerességéhez.

Az első helyezett 200 000, a második helyezett 150 000, a harmadik díjat elnyerő pályázó pedig 100 000 forintos pénzjutalomban részesül. A legjobb öt tanulmány szerzője lehetőséget kap a pályázat során benyújtott írásának a témában készülő tanulmánykötetben való közzétételére.

Az elkészült tanulmányokat az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre várjuk 2019. március 23-ig. Az eredményekről minden pályázót két héten belül értesítést kap.

Bővebb információ itt érhető el.