Az ország legnagyobb japán nyelvű könyvtára Egyetemünkön

A japán-magyar diplomáciai kapcsolatok felvételének 150 éves évfordulója alkalmából 20.000 példányszámú könyvszállítmány érkezett Magyarországra Kagoshima megyéből a Honno Kote Projekt szervezésében.

2019. december 5-én a könyvadományból 5.000 darab könyv került átadásra a Károli Gáspár Református Egyetem számára, amelynek köszönhetően Magyarország legnagyobb japán nyelvű könyvtára jön létre Egyetemünkön. A Bod Péter könyvtárban tartott ünnepélyes könyvátadón részt vett Juhász Sandy, a Honno Kote Projekt vezetője, Dr. habil. Horváth Géza, a Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar dékánja, Dr. Varrók Ilona a KRE BTK Keleti Nyelvet és Kultúrák Intézetének intézetvezető docense, valamint az Intézet oktatói és hallgatói.

A japán-magyar diplomáciai kapcsolatok felvételének 150 éves évfordulója keretében számos kulturális esemény került megrendezésre mind hazánkban, mind Japánban. Ezek közül kiemelkedő a két ország által akkreditált Honno Kote Projekt. A Honno Kote Projekt reményei szerint a könyvadományból részesült intézmények és Kagoshima megye között ennek köszönhetően egy kulturális kapcsolat kezdődhet el, amely testvérvárosi, cserediák illetve egyéb tanulmányi kapcsolatok mellett a gazdasági szereplők érdeklődését is magával hozhatja a jövőben. A Károli Gáspár Református Egyetem hallgatói, illetve az ide jelentkezők számára a japán nyelvű irodalomhoz való hozzáférés nélkülözhetetlen segítséget nyújt majd tanulmányaikhoz, nyelvtudásuk fejlesztéséhez, valamint a japán kultúra mélyebb megismeréséhez.

Közösségi Média

Közösségi média

Sport a Károlin

Sport a Károlin

 

Károli Podcast

Károli Podcast

Károli Klub

Károli Podcast

Napi biztatás

Napi biztatás

 

Tudomány, kutatás

Tudomány, kutatás

Galéria

galéria, fotógép

Szakirányú továbbképzések

Szakirányú továbbképzések