Csadi Zoltánt Magyar Ezüst Érdemkereszttel tüntették ki

Áder János köztársasági elnök Csadi Zoltán színművésznek, Egyetemünk frissen diplomázott mesterszakos hallgatójának, a Bartók Kamaraszínház igazgatóhelyettesének a Magyar Ezüst Érdemkereszt polgári tagozat kitüntetést adományozta az augusztus 20-i nemzeti ünnepünk alkalmából.

Csadi Zoltán magas színvonalú szakmai tevékenységéért, a magyar kultúra ápolása iránt elhivatott művészi pályája,  valamint a Rákóczi Alapítvány ügyvezetőjeként a határon túli magyar ifjúságért végzett értékőrző és közösségépítő tevékenysége elismeréseként kapta a rangos kitüntetést.

Csadi Zoltán egy felvidéki kis faluban, Feketenyéken született. Iskoláit is szülőföldjén végezte, és az érettségit követően Budapesten folytatta tanulmányait. 2016-ban diplomázott a Színház- és Filmművészeti Egyetem drámainstruktor szakán, színjátékos szakirányon, majd 2018-ban a Károli Gáspár Református Egyetem színháztudományi mesterszakán szerzett diplomát.

Színészi pályáját 2003-ban a Budapesti Kamaraszínházban kezdte, majd 2006-ban tagja lett a dunaújvárosi Bartók Kamaraszínház társulatának. Színészi feladatai mellett az elmúlt években figyelme a rendezés és dramatizálás irányába is fordult. 2007 óta több előadás szövegkönyvének létrehozása és a darabok színpadra állítása is köthető nevéhez.

A színház mellett a II. Rákóczi Ferenc Alapítvány ügyvezetőjeként 2003 óta aktívan dolgozik a határon túli magyar fiatalság képzéséért, támogatásáért.

forrás: bartokszinhaz.hu

Napi biztatás

 

Közösségi Média

Youtube

Károli Podcast

Károli Podcast

Tudomány, kutatás

Galéria

Galéria

 

Sport a Károlin

Sport a Károlin

Szakirányú továbbképzések