Szeretethíd 2018

2018. május 25-én és 26-án szervezi meg a Magyar Református Szeretetszolgálat a tizedik Szeretethidat, melyhez idén két programmal is csatlakozott a Károli Gáspár Református Egyetem közössége.

A Szeretethíd, azaz a Kárpát-medencei Református Önkéntes Napok megszervezésével a szervezők célja a figyelemfelhívás, hogy a mindennapokban is találjuk meg a segítségnyújtás lehetőségét környezetünkben, legyen az akár szociális, fejlesztési és ökológiai terület.

Valljuk, hogy minden gyerek életében, fejlődésében fontos szerepet töltenek be a mesék, azonban kórházi körülmények között ritkábban hallhatnak kedvenc hőseikről. Így május 25-én, pénteken a Szeretethíd keretein belül ellátogatunk a Bethesda Gyermekkórházba, ahol önkénteseink kedvenc meséjük felolvasásával szeretnének mosolyt csalni a kórházban fekvő kis betegek arcára.

A látogatásig pedig egyetemi csokoládégyűjtést szervezünk - szintén a Bethesda Gyermekkórház számára, melyre május 22-ig várjuk a felajánlásokat oktatási épületeinkben kihelyezett gyűjtődobozokba (legyen az akár egy szelet vagy egy tábla csokoládé).

Gyűjtőpontok:
➝ Rektori Hivatal épülete, titkárság (Kálvin tér 9.)
➝ Bölcsészettudományi Kar épülete, porta (Reviczky u. 4.)
➝ Bölcsészettudományi Kar, Pszichológiai Intézet, titkárság (Bécsi út 324. 5. ép.)
➝ Hittudományi Kar épülete, Tanulmányi Iroda (Ráday u. 28.)
➝ Állam- és Jogtudományi Kar, A épülete, porta (Viola u. 2-4.)

A 2018-as Szeretethíd fővédnöke Vastag Csaba, Fonogram-díjas énekes, egyházi fővédnöke pedig Ft. Bogárdi Szabó István, a Dunamelléki Református Egyházkerület püspöke,a Magyarországi Református Egyház Zsinatának lelkészi elnöke.