Hit, közösség, oktatás – Vitaestet szerveztek a Károlin

Négy ember, négy vélemény címmel hallgatói kezdeményezésre vitaestet szervezett március 14-én a Károli Gáspár Református Egyetem Egyetemi Lelkészsége a Dunamelléki Református Egyházkerület székházában.

A vitaesten – amelynek témája a család, nemzet, hit és oktatás volt – részt vett Gémesi György, az LMP-Új Kezdet, Gulyás Gergely, a Fidesz, Hiller István, az MSZP és Mirkóczki Ádám, a Jobbik politikusa; a beszélgetés Gér András teológus moderálta.
Az esemény már előzetesen nagy érdeklődést váltott ki az Egyetem jelenlegi és egykori hallgatói között, végül több mint kétszázan látogattak el a rendezvényre.

Márkus Tamás András egyetemi lelkész köszöntője után Gér András mutatta be a vitaest résztvevőit, akik örömüket és tiszteletüket fejezték ki a kezdeményezés iránt, valamint megköszönték a meghívást.

Az előzetesen meghirdetett témakörök mellett (család, nemzet, hit, oktatás) kiemelt szerepet kaptak a helyi közösségek problémái, a roma nemzetiség integrációja, valamint a szociális hálózatok jelenkori válsága.

A vitát követően Gér András a közönség tagjai által feltett kérdéseket intézte a politikusokhoz.

Közösségi Média

Közösségi média

Sport a Károlin

Sport a Károlin

 

Károli Podcast

Károli Podcast

Károli Klub

Károli Podcast

Napi biztatás

Napi biztatás

 

Tudomány, kutatás

Tudomány, kutatás

Galéria

galéria, fotógép

Szakirányú továbbképzések

Szakirányú továbbképzések