Egyetemünk ad otthont a IV. Leisure Konferenciának

2023. október 9-én folytatódik a Közép-Kelet-Európai Rekreációs Társaság konferencia-sorozata, amely az egészséges életmód, az egészségfejlesztés és a tevékeny pihenés fókuszba helyezésével egyszerre nyújt tudományos közösségi teret a szakembereknek és kínál edukatív tartalmakat az érdeklődőknek. A IV. Leisure Konferencia idén a Közép-Kelet-Európai Rekreációs Társaság és a Károli Gáspár Református Egyetem közös szervezésében valósul meg.

Alkotmánybíráskodás a Kárpát-medencében

A Károli Gáspár Református Egyetem és az Alkotmánybíróság kerekasztal-beszélgetést szervez Alkotmánybíráskodás a Kárpát-medencében címmel. A 2023. szeptember 29-i programon neves szakemberek fejtik ki véleményüket a véleményszabadság az alkotmánybíróságok gyakorlatában témában.

Őszi sportnap a Károlin

Szeptember 27-én ismét megtelt károlis hallgatókkal és munkavállalókkal a Margitszigeti Atlétikai Centrum. Az őszi Károli Sportnap keretében számos sportágban és csapatsportban kipróbálhatták magukat a résztvevők. Az eseményen a nagy népszerűségnek örvendő dunai evezés mellett az elmaradhatatlan kötélhúzó verseny és tizenegyesrúgó bajnokság is várta a hallgatókat, emellett a károlis csapatok a labdarúgó-, streetball- és strandröplabda kupában is megmutathatták tehetségüket, a vállalkozó szelleműek különböző challange-játékokat is kipróbálhattak, de az e-sport szerelmesei sem maradtak magukra.

A Károli csapata Európa második legjobb egyetemi strandkézilabda csapata!

Véget ért a 2023-as Európai Egyetemi Strandsport Bajnokság Malagában, ahol egyetemünk strandkézilabda és strandröplabda csapata is részt vett. Előbbi csapatunk a döntőig menetelt, röplabdásaink azonban nehezebben vették az akadályokat.

Rendhagyó alkalommal folytatódik a Károli Szabadegyetem

Szeptember 28-án 18 órakor folytatódik az egyetem ismeretterjesztő rendezvénysorozata, a Károli Szabadegyetem. A 2023/2024. tanév első rendezvényének vendége ezúttal maga a házigazda lesz, hiszen egy rendhagyó alkalom keretében Trócsányi László rektort kérdezi Szalai Benedek, az Egyetemi Hallgatói Önkormányzat elnöke.

Szeptember végén tartja intézményünk az Egyetem Napját

Immáron második alkalommal, szeptember 30-án rendezi meg intézményünk a Károli Egyetem Napját. A tavalyi évhez hasonlóan a Ráday Ház dísztermében összegyűlő Károli Közösség ezen a napon emlékezik törvényi alapításának évfordulójára: az Országgyűlés 1993. október elsejei hatállyal fogadta el azt az előterjesztést, amely az egyetem megalapítását kodifikálta. Harminc éve, október 11-én tartotta az intézmény első ünnepélyes tanévnyitóját a Ráday Kollégium dísztermében.

Elindult a jelentkezés a KREaktív tehetségkereső versenyre!

Idén első alkalommal, hagyományteremtő céllal rendezi meg tehetségkutató versenyét a Károli. Várjuk mindazon hallgatók jelentkezését, akik valamelyik előadóművészeti területen szakmai zsűri előtt mutatnák meg tehetségüket, tudásukat.

A döntőre az alábbi népszerű és kedvelt művészektől kaptunk ígéretet, a döntő zsűritagjai: Veres Mónika - Nika énekes, Jancsó Gábor a Blahaluisiana zenekarból, Balla Gergely dalszerző, énekes, a Platon Karataev alapító tagja, Kardffy Aisha énekművész, Hegyes Berci táncművész, Schwartz Zoltán hegedűművész, Kéméndi Tamás harmonikaművész, Vitáris Iván zenész és Ódor Kristóf színész.

Pillants be az Ódry Színpadra Schwartz Zoltán hegedűművész és Ódor Kristóf színész társaságában:

 

A döntő helyszíne:

Ódry Színpad (1088 Budapest, Vas u. 2c)

A döntő időpontja:

2023. október 24. ǀ 10 óra


Kik jelentkezhetnek?

A Károli Gáspár Református Egyetem hallgatói, az egyetem várja mind az öt karról a jelentkezéseket.


Milyen kategóriákban lehet jelentkezni?
 

I. vers- és prózamondás (egyéni)

II. ének (szóló, duett és kamarakórus bármilyen műfajban, a klasszikustól a musicalen át a popig)

III. hangszeres zene (szóló, zenekari vagy kamara: klasszikus, jazz, pop)

IV. tánc (szóló, páros, csoportos kortárs: hiphoptól a néptáncig)

Díjazás:

Kategóriánként az első három helyezett pénzjutalomban részesül!

A díjazott hallgatók lehetőséget kapnak a Károli egyes rendezvényein történő fellépésre.

A Károli Közösségi Napok keretében felvehető kurzusként is meghirdetésre kerül.


Hogyan és mikortól lehet a jelentkezni?

2023. szeptember 30-ig adhatod be jelentkezésedet az online regisztrációs felületen: https://portal.kre.hu/kreaktiv/

Fontos: A jelentkezési felületen csatolnod kell a telefonnal rögzített produkciódat maximum 3 perces időtartamban (max. 90MB), a videónak tartalmaznia kell a bemutatkozásodat, a választott előadóművészeti kategóriában a jártasságodat (x éve tanult vagy autodidakta vagy-e) és a motivációdat, terveidet is egy-két mondatban.

A jelentkezési időszak végén (szeptember 30-án) a szakmai zsűri előválogató keretében megtekinti a feltöltött produkciókat, ezek után kategóriánként az 5 legjobb produkció kerül kiválasztásra az október 24-i döntőbe. A döntőbe került versenyzőket e-mailben értesítjük.

A döntő alkalmával a fellépők már színpadon mutathatják be a produkciókat. A döntő egyfordulós, a zsűri a versenyt követően hirdeti ki az eredményt. A döntőbe jutott versenyzők részére a döntőt megelőzően próbalehetőséget biztosítunk a helyszínen.

Hangtechnika és speciális igények:
A versenyzők, illetve a produkciók a technikai és az egyéb, a produkcióhoz szükséges speciális igényeket a versenyt megelőzően kötelezően megadják, mely a következőket tartalmazza: a közreműködők létszáma, hangosítási igény, kellékigény, a produkció leírása: a produkció műfaja, címe, a zenekar/együttes neve, a közreműködők neve, zenei alap stb.

A produkciókat kategóriánként egy szakmai, nyolc fős, elismert hazai szakemberekből, művészekből álló zsűri értékeli. 

Mutasd meg tehetséged, jelentkezz a tehetségkutató versenyre és légy részese egy fantasztikus közösségi programnak. Egyediséged a közösség ereje!

További kérdések esetén a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen várjuk levelét.

KREaktív tehetségkereső verseny

 

Harmadik alkalommal rendezik meg a Magyar Jogi Könyvszalont

A nagy sikerre való tekintettel immár harmadik alkalommal rendezi meg a Magyar Jogi Könyvszalont 2023. október 7-én a Magyar Jogász Egylet és az Alkotmánybíróság. A Károli Gáspár Református Egyetemmel kötött együttműködési megállapodásnak köszönhetően a rendezvénynek idén is egyetemünk ad otthont. Az impozáns Károlyi–Csekonics-palotában kedvezményes könyvvásár, könyvbemutatók, exkluzív dedikálási lehetőségek, híres jogászok, színvonalas szakmai programok, díjátadók várják az érdeklődőket egy csodálatos helyszínen.

Megjelentek a 2023. évi NTP felhívásai!

Elérhetőek a Nemzeti Kulturális Támogatáskezelő, (a továbbiakban: NKT) által meghirdetett, a Nemzeti Tehetség Programból (NTP) megvalósuló és a Nemzeti Kulturális Alap (a továbbiakban: NKA) által kezelt 2023. évi NTP pályázati felhívások.

Közösségi Média

Közösségi média

Sport a Károlin

Sport a Károlin

 

Károli Podcast

Károli Podcast

Károli Klub

Károli Podcast

Napi biztatás

Napi biztatás

 

Tudomány, kutatás

Tudomány, kutatás

Galéria

galéria, fotógép

Szakirányú továbbképzések

Szakirányú továbbképzések