Második rendezvényét tartotta a Károli Szabadegyetem
Magyar Örökség Díjat kapott a Vizsolyi Református Egyházközség szolgálata és a Vizsolyi Biblia
Egyeztetés a felsőoktatás jövőjéről és aktuális kérdésekről
Artisjus Irodalmi Díjban részesült oktatónk
Szeptembertől indul a Károli Junior Akadémia
Ezért érdemes a Károlit első helyen jelölni!
A Károli a 4. legjobb felsőoktatási intézmény

1 2 3 4 5 6 7


Második rendezvényét tartotta a Károli Szabadegyetem

Június 23-án, második rendezvényével várta az érdeklődőket a Károli Szabadegyetem. A havonta jelentkező ismeretterjesztő rendezvénysorozat meghívott vendége ezúttal Dr. Pintér Sándor belügyminiszter volt, aki A Belügyminisztérium működése békében, pandémiában és háborúban című témában beszélgetett az est házigazdájával, Prof. Dr. Trócsányi László rektorral.

Bővebben ...

Negyedik nyári táborát rendezi idén a Benda Kálmán Szakkollégium

A Benda Kálmán Szakkollégium negyedik alkalommal rendezi meg nyári táborát, s ezen belül most először indítja el Nyári Egyetem programját, amely évek múlva – a szervezők reményei szerint – a magyar református értékvilág megőrzésében megkerülhetetlen szerepet kap.

Bővebben ...

Trócsányi László a Magyar Örökség Díj átadásán méltatta a Vizsolyi Bibliát

Laudációjában Trócsányi László, a Károli Gáspár Református Egyetem rektora úgy fogalmazott, a Biblia első teljes magyar nyelvű kiadása nemzeti kultúránk egyik legértékesebb kincse, amely egyértelműen megalapozta és mindmáig meghatározta a magyar nyelvhasználatot, így egyszerre szimbóluma és tárgyiasult része magyar önazonosságunknak.

Bővebben ...

Nagy érdeklődés övezte a Károli Könyveket a 93. Ünnepi Könyvhéten

2022. június 9–12. között széles kínálattal, könyvheti újdonságokkal, 25%-os kedvezményes könyvvásárral és író-olvasó találkozókkal, dedikálási lehetőséggel várta a 93. Ünnepi Könyvhéten a L'Harmattan Kiadó és a Károli Könyvműhely pavilonja az érdeklődőket. Prof. Dr. Sepsi Enikő, a Könyvműhely létrehozója, a Károli Könyvek sorozatszerkesztője szervezésében az ünnepi könyvhétre megjelent kötetek mellett a Károli Könyvek sorozat korábbi kiadványait is megtalálhatták az érdeklődők a standon, s így a 2011 óta működő Károli Könyvműhely számos témában megjelent kötetével ismerkedhettek meg a kilátogatók.

Bővebben ...

A felsőoktatás jövőjéről és aktuális kérdésekről egyeztetett Trócsányi László rektor

Prof. Dr. Trócsányi László rektor Csák János kulturális és innovációs miniszterrel egyeztetett a magyar felsőoktatás jövőjéről és aktuális kérdéseiről. Az újonnan létrehozott Kulturális és Innovációs Minisztérium szakterületei közé tartozik az innováció, a kultúra, a családpolitika, a kutatás, a tudomány, a gyermekjólét mellett a felsőoktatás területe is.

Bővebben ...

Artisjus Irodalmi Díjban részesült oktatónk

Géher István László, a KRE BTK Modern Magyar Irodalmi, Összehasonlító Irodalomtudományi és Irodalomelméleti Tanszék egyetemi docense, a kreatív írás specializáció egyik vezetője kapta idén az Artisjus Irodalmi Díjat költészet kategóriában a 2021-ben megjelent úgy felejti nyitva című kötetéért.

Bővebben ...

Pünkösdi gondolatok

„…erőt kaptok, amikor eljön hozzátok a Szentlélek, és tanúim lesztek…” (ApCsel 1,8)

Bővebben ...

Károli Könyvek a 93. Ünnepi Könyvhéten

Sok szeretettel vár minden könyvbarátot a 93. Ünnepi Könyvhéten a L'Harmattan Kiadó és a Károli Könyvműhely 11-es számú pavilonja 2022. június 9–12. között a Vigadó téren (Duna-korzó)!

Bővebben ...

Továbbra is elérhető az Isten a XXI. században című virtuális kiállítás

A KRE Egyház és Társadalom Kutatóintézet, RefCOO Kutatóműhelye még 2019-ben írt ki fotópályázatot, ahol arra keresték a választ, hogy századunk embere hol keresi Istent a látható világban. A pályázatra beérkezett 334 fotóból 26 pályaművet választott ki a zsűri, melyek továbbra is megtekinthetők a fotókiállítás honlapján: i21sz.hu, illetve egyetemünk weboldalának legalján található fekete sávban is állandó helyet kapott a Hasznos linkek menüben. (lásd lentebb a csatolt ábrát)

Bővebben ...

A Collectio Hoppaliana terem ünnepélyes megnyitása

Május 25-én ünnepélyes keretek között nyitották meg a Collectio Hoppaliana nevet viselő termet, mely Dr. Hoppál Mihály DSc, Prima- és Széchenyi-díjas néprajzkutató által a KRE Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar könyvtárának adományozott gyűjteményét őrzi majd. A  gyűjtemény – amely a hungarológia, magyar néprajz, összehasonlító folklorisztika, etnoszemiotika, vallás- és mitológiakutatás, illetve a samanológia számos területét felölelő anyagot foglal magába – a könyvtár nyitvatartási idejében látogatható, kutatható.

Bővebben ...

Felvételt hirdet a Benda Kálmán Szakkollégium

A Károli Gáspár Református Egyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar hallgatóinak szakmai előmenetelének támogatása céljából alapított, a hallgatók körében nagy népszerűségnek örvendő Benda Kálmán Bölcsészet- és Társadalomtudományi Szakkollégium felvételt hirdet a 2022/2023. tanévre.

Bővebben ...

Idén a Károli Junior Akadémia keretében támogattuk a Jane Haining emlékversenyt

A Károli Gáspár Református Egyetem 2016 óta az egyik legfőbb támogatója a Református Pedagógiai Intézet (RPI) által nagy sikerrel szervezett Jane Haining Angol Nyelvi Emlékversenynek.

Bővebben ...

Sikeresen elindult a Károli Szabadegyetem 

Május 25-én megnyitotta kapuit a Károli Gáspár Református Egyetem és megtartotta első alkalmát a Károli Szabadegyetem.

Bővebben ...

Egyetemünkre látogatott H.E.Mr. Park Chul Min koreai nagykövet

Prof. Dr. Trócsányi László rektor meghívására május 24-én először látogatott egyetemünkre H.E.Mr. Park Chul Min koreai nagykövet. Őexcellenciáját Prof. Dr. Trócsányi László rektor, Dr. habil. Horváth Géza, a Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar dékánja és Dr. Nagy Judit, a Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar nemzetközi dékánhelyettese fogadta a Károlyi-Csekonics-palotában.

Bővebben ...