Szűrő
 • A Balassi Intézet felhívása

  Kedves Hallgatók!

   

  A Balassi Intézet nevében ezúton szeretnénk meghívni Önöket a Hétvégi Magyar Iskolák Világtalálkozóján való részvételre.

  2012. július 9-15-ig a Balassi Intézet meghívására öt kontinens több mint negyven országból érkeznek magyar nyelvet tanító pedagógusok Budapestre. A továbbképzést az elméleti eszmecsere, a műhelymunkák, illetve a bevált gyakorlatok egymással való megismertetése mellett különböző kulturális élményekkel is szeretnénk érdekessé tenni, hogy a résztvevők hazatérve hitelesen ismertethessék meg tanítványaikkal a mai Magyarországot.

  A magyar mint idegen nyelv módszertanának körébe tartozó előadások, műhelymunkák mellett a magyar mint származásnyelv speciális kérdéseivel is megismerkedhetnek, az idegen nyelvi oktatásmódszertan általános kérdéseiről a Goethe Intézet és a British Council  gyakorló pedagógusaival cserélhetnek eszmét kollégáink.

  A várban nemcsak az újonnan megnyílt Magyarság Háza programjaival ismerkedhetnek meg, de az Országos Levéltárba és a Sziklakórházba is ellátogathatnak a résztvevők. Szentendrén a Skanzen foglalkozásain gyakorlat közben ismerkedhetnek meg a múzeumpedagógia kínálta lehetőségekkel, egri programunkat is igyekeztünk vonzóvá tenni különböző – egyelőre meglepetésnek szánt – érdekességekkel. Budapesti városnézésünk rendhagyó keretek között zajlik majd: azt reméljük, hogy a város rejtett szépségeinek feltárása mindannyiuk számára kellemes élmény lesz. Két bemutató előtti filmvetítés is gazdagítja a programot – az alkotókkal mindkét esetben hosszabban is lehet beszélgetni a filmek megtekintése után.

  Azt reméljük, hogy szakmai érdeklődésük és a gazdag kulturális kínálat egyaránt vonzóvá teszi a programot, amelynek összes költségét a Balassi Intézet állja (szállást Somlói úti kollégiumunkban tudunk biztosítani, a budapesti közlekedés, a napi háromszori étkezés és a programokon való részvétel ingyenes).

  Kérjük, hogy részvételi szándékukat a lehető leggyorsabban, de legkésőbb 2012. június 20-ig jelezzék Budavári Bernadett kolléganőnknél (bernadett.budavari@bbi.hu), akitől a jelentkezéshez szükséges adatlapot is megkapják majd.

  Üdvözlettel

  Maróti Orsolya tagozatvezető

  Balassi Intézet, Magyar Nyelvi Tagozat

  1016 Budapest, Somlói út 51.

  http://www.bbi.hu

  További információk

 • Tolmácsolás és fordítás

  A Multi-Lingua Kft. fordító- és tolmácsiroda (www.lingua.hu) angol, francia és olasz nyelvet beszélőket keres, akik otthon tolmácsolnának telefonon keresztül.

   A munkát ügyeleti jelleggel kell végezni (napi 24 óra) kiegészítő tevékenységként.
  Jelentkezés:  Pal.Vagvolgyi@lingua.hu,
  +36 (20) 401 0953


 • Vizsgakérdések: Szaknyelv

  Szaknyelv

  Vizsga
  2010/11 II. félév
  KRE Magyar Nyelvtudományi Tanszék
  Fóris Ágota (e-mail: aforis@t-online.hu)