Felhívás a 19. Kárpát-medencei Kossuth-szónokversenyt megelőző házi fordulóra

 

A Károli Gáspár Református Egyetem Bölcsészettudományi Karának Magyar Nyelvtudományi Tanszéke idén is megrendezi a Kárpát-medencei Kossuth Lajos Szónokversenyt megelőző házi fordulót. A háziverseny célja, hogy a zsűri kiválassza azt a hallgatót, aki továbbjuthat az ELTE TÓK-on 2018. november 9–10-én megrendezendő országos megmérettetésre. Az országos fordulón az első napon egy előre elkészített beszédet, majd másnap egy rögtönzést kell előadnia a versenyzőknek. Az előre elkészítendő beszéd témája:

 

„csak az nem fél kit a remény

 már végképp magára hagyott”?

 (Kányádi Sándor)

 

Kérjük a versenyzőket, hogy a háziversenyre a fenti témában készítsék el maximum 6 perces beszédüket, és határozzák meg a beszéd fajtáját (bemutató, tanácsadó, törvényszéki) és szituációját. Érvelhetnek pró vagy kontra. A beszéd szövegét hozzák magukkal négy példányban kinyomtatva is.

  

A házi forduló időpontja és helyszíne: 2018. október 4. (csütörtök), 14.00, gyülekező: a Magyar Nyelvtudományi Tanszék (1146 Bp., Dózsa György út 25–27., 1. emelet 126.) előtti folyosón.

 

Kérjük a jelentkezőket, hogy részvételi szándékukat 2018. október 2-áig jelezzék Sólyom Réka tanárnőnek a This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. e-mail címen. A tanárnő szívesen válaszol a felmerülő kérdésekre.

 

Budapest, 2018. szeptember 19.

     Dr. habil. Bölcskei Andrea                        Dr. Sólyom Réka

 tanszékvezető egyetemi docens           zsűritag, egyetemi adjunktus