A Károli továbbra is a legnépszerűbb hazai egyetemek között
A Károli továbbra is a legjobb tízben

1 2
Széchenyi 2020


Junior Akadémia alapismereti kurzus regisztráció

könyvek egymáson

Bemutatták a református jogászképzés nagyjairól készült tanulmánykötetet

Április 8-án mutatták be az Úton a református jogászképzés felé - Szellemi elődök, tudós példaképek című tanulmánykötetet a Károlyi-Csekonics-palotában. A kötetet Szabadfalvi József, a Debreceni Egyetem egyetemi tanára méltatta és Köbel Szilvia egyetemi docens, a kötet szerkesztője mutatta be. Köszöntőt mondott Trócsányi László rektor.

Bővebben ...
1% banner

Rendelkezzen a befizetett SZJA 1+1%-ról ebben az adóbevallási időszakban is!

A Károli Gáspár Református Egyetem a jogszabályok értelmében jogosult a Magyarországon adózók személyi jövedelemadójából felajánlható 1% elfogadására. Az eddigi támogatásért köszönetünket kifejezve kérjük, hogy felajánlásával segítse egyetemünk értékteremtő munkáját, rendelkezzen adójának második, civil 1%-áról a Károli Gáspár Református Egyetem javára. A felajánlásokból befolyó összegből így további többlettámogatást tudunk biztosítani hallgatóink számára a Károli Ösztöndíj kiegészítéseképpen. Adószámunk: 18060676-2-43

Bővebben ...
Kolozsvár

Kolozsvár sorsáról tart előadást Kun Miklós professzor

Kun Miklós történész, Széchenyi-díjas egyetemi tanár, a Kremlinológiai Intézet vezetője tart előadást Kolozsvár sorsa Sztálin kezében címmel április 11-én 18 órakor a Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar Reviczky utca 6. szám alatti F20-as termében.

Bővebben ...
köszönjük

Országos MI-felmérés a Károlin - lezárult az adatfelvétel

Minden várakozást felülmúlóan, 1100 kitöltéssel zárult a KRE IKT Kutatóközpontja által összefogott országos mérés, mely az egyetemi oktatók Mesterséges intelligencia (MI) ismeretét, felhasználási tapasztalatait és a témához kapcsolódó véleményét vizsgálja.

Bővebben ...
Kolozsvár

Denk Deutsch 2024

2024. március 27-én zajlott a második „Denk Deutsch” német nyelvi verseny döntője és díjkiosztója, melyet jelenlétével megtisztelt Őexellenciája Dr. Jean-François Paroz úr, Svájc nagykövete, Renate Seib asszony, az Osztrák Kulturális Fórum igazgatóhelyettese és Dr. Trippó Sándor úr, a Goethe Intézet szakreferense.

Bővebben ...

Teremtett világunk védelméről tartott előadást Áder János

Áder János volt köztársasági elnök, a Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány kuratóriumi elnökének ismeretterjesztő, gondolatébresztő előadásával zárult a Károli Közösségi Napok rendezvénysorozat nyitónapja április 2-án este az Uránia Nemzeti Filmszínház impozáns nagytermében. A teremtett világ védelmében című interaktív előadás során Elnök úr Ferenc pápát idézve elmondta, „ökológiai megtérésre” van szükségünk. Az ember – Istentől kapott – feladata a teremtett világ művelése és megőrzése, amely tehát nem azt jelenti, hogy kizsákmányoljuk a Földet, hanem éppen ellenkezőleg: óvjuk és gondoskodunk róla. „Ha a Földet édenkertként kaptuk a Teremtőtől, a jövő generációinak ne vad pusztaságként adjuk tovább”idézte Ferenc pápát.

Bővebben ...

A húszéves Kontroll a Károli Filmklubban!

Április 9-én kerül sor a Károli Filmklub következő eseményére, melynek keretében a közelmúltban húszéves születésnapját ünneplő Kontroll című magyar filmet tekinthetik meg a résztvevők. Az est meghívott vendége Pindroch Csaba színművész, akitől a filmvetítést követő pódiumbeszélgetés keretein belül kérdezhetnek is a jelenlévők. Az eseményre egyaránt várjuk az egyetem hallgatóinak és munkavállalóinak jelentkezését.

Bővebben ...

Húsvéti gondolatok

A húsvét ünnepe nem egy könnyed ünnep, mert a halál és élet kérdéseit feszegeti. A kultúránk pedig menekül az ilyen fajsúlyos kérdések elől, mert a válasznélküliség mázsás teherként nehezedik a 21. század emberének lelkére. Húsvétkor éppen a nyuszik, csibék és a finom kötözött sonkák és tojások világába menekül a mai ember. Hiszen látni, tudni nem látunk, nem tudunk többet, mint a születés és a biztosan előttünk álló halál közötti idő valóságát. Azonban milyen keretben, milyen inerciarendszerben vagyok ott, ahol vagyok? Milyen nagyobb történetbe illeszkedik bele a személyes életem és a szeretteim élete? És hol keressem erre a választ?

Bővebben ...

Bizony, Isten fia volt ez! – nagypénteki gondolatok

Nagypéntek a húsvét előtti pénteki nap és az a nap, amelyen Jézus kínszenvedésére és kereszthalálára emlékezünk. Mindemellett a 2017-es esztendő óta nagypéntek munkaszüneti napnak is számít Magyarországon. Engedje meg minden kedves olvasó, aki ezt a rövid írást olvassa, hogy feltegyek egy rövid kérdést. Egy személyes kérdést, melyre próbáljunk a magunk csendjében és magunk számára választ adni: „Mit jelent számomra nagypéntek?”

Bővebben ...
Lantos Csaba és Szuchy Róbert beszélgetnek

Energiaügyi kérdésekkel folytatódott a Károli Szabadegyetem

Lantos Csaba energiaügyi miniszter, közgazdász-szociológus volt a márciusi Károli Szabadegyetem vendége. A személyes jellegű és szakmai kérdések mentén zajlott pódiumbeszélgetés során Szuchy Róbert oktatási rektorhelyettes, energetikai jogász kérdezte az est meghívott vendégét.

Bővebben ...

Közösségi Média

Közösségi média

Sport a Károlin

Sport a Károlin

 

Károli Podcast

Károli Podcast

Károli Klub

Károli Podcast

Napi biztatás

Napi biztatás

 

Tudomány, kutatás

Tudomány, kutatás

Galéria

galéria, fotógép

Szakirányú továbbképzések

Szakirányú továbbképzések