Állami kitüntetések március 15-e alkalmából
A teremtésvédelemről tart előadást Áder János volt köztársasági elnök
Energiaügyi kérdésekkel folytatódik a Károli Szabadegyetem
 Megalakult az Európa-tanulmányok Hálózat
Országos MI kutatás a KRE IKT Kutatóközpont irányításával
A Károli továbbra is a legjobb tízben

1 2 3 4 5 6
Széchenyi 2020


Junior Akadémia alapismereti kurzus regisztráció

Okos Glória

Dupla ezüstérmet nyert hallgatónk a dohai masters világbajnokságon

Február 25. és március 3. között Dohában rendezték meg a World Aquatics Masters Világbajnokságot, ahol egyetemünk hallgatója, Okos Glória két versenyszámban is ezüstérmes lett. A Pedagógiai Kar tanító szakos, másodéves hallgatója 200 méteres mellúszásban és 200 méteres vegyesúszásban is 2. helyen végzett, 100 méteres mellúszásban pedig a 4. helyen zárt.

Bővebben ...
zászló

Állami kitüntetések március 15-e alkalmából

Visky András József Attila-díjas író, dramaturg, a Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar Művészettudományi és Szabadbölcsészeti Intézetének egyetemi tanára március 14-én Kossuth-díjat vett át értékes dramaturgi tevékenysége és írásművészete, különösen a diktatúra megaláztatásai közepette hitben megélt szeretet erejét, a megingathatatlan emberi tartás és a magyar identitás megőrzését például állító remekműve, a Kitelepítés című regénye elismeréseként, illetve írói életművéért.

Bővebben ...
images/doc/hirek/2024/03/viskyandras_kossuthdij.jpg

Kossuth-díjat kapott Visky András író, egyetemi tanár

Visky András József Attila-díjas író, dramaturg, a Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar Művészettudományi és Szabadbölcsészeti Intézetének egyetemi tanára 2024. március 14-én Kossuth-díjat vett át értékes dramaturgi tevékenysége és írásművészete, különösen a diktatúra megaláztatásai közepette hitben megélt szeretet erejét, a megingathatatlan emberi tartás és a magyar identitás megőrzését például állító remekműve, a Kitelepítés című regénye elismeréseként, illetve írói életművéért.

Bővebben ...
csoportkép

Széchenyi-díjat kapott Hermann Róbert történész

Széchenyi-díjjal tüntették ki Prof. Dr. Hermann Róbert történészt, a Magyar Tudományos Akadémia doktorát, a Károli Gáspár Református Egyetem egyetemi tanárát, a KRE Történelemtudományi Doktori Iskola vezetőjét nemzetközi történelemtudományt is gazdagító tudományos pályája, több évtizede példaadó szakmai megalapozottsággal és magas színvonalon végzett kutatói és oktatói tevékenysége elismeréseként.

Bővebben ...
Nemzeti Múzeum

1848. március 15. – események és tanulságok

„...végre is, az újesztendő inkább lesz a kedvemre való, mint a volt, amelynek semmiféle tetszetős emlékét sem vagyok képes felidézni” – írta 1848. január 11-én Clemens Wenzel Lothar Metternich, az osztrák birodalom mindenható kancellárja IV. Frigyes Vilmosnak, Poroszország uralkodójának.

Bővebben ...
Lantos Csaba

Energiaügyi kérdésekkel folytatódik a Károli Szabadegyetem

Lantos Csaba közgazdász-szociológus, energiaügyi miniszter lesz a Károli Szabadegyetem márciusi rendezvényének vendége. Az ismeretterjesztő rendezvénysorozat következő alkalma március 25-én 18 órakor várja az érdeklődőket a Károlyi-Csekonics-palota aulájában. A pódiumbeszélgetés során fontos és aktuális témák kerülnek terítékre, az ország jelenlegi energiaügyi helyzetéről Szuchy Róbert oktatási rektorhelyettes, energetikai jogász beszélget az est meghívott vendégével.

Bővebben ...

A titkos diplomáciáról tart előadást Kun Miklós professzor

Kun Miklós Széchenyi-díjas történész, a Kremlinológiai Intézet intézetvezető egyetemi tanára Titkos diplomácia a második világháború idején (Sztálin és Molotov publikálatlan iratai nyomán) címmel tart előadást március 13-án 18 órakor a Reviczky utca 6. szám alatti földszinti F20-as teremben.

Bővebben ...

Iustitia tanulmányi versenyt szervezett egyetemünk

Egyetemünk március 1-jén az Állam- és Jogtudományi Kar Bűnügyi Tudományok Intézete és a Károli Junior Akadémia szervezésében több mint tizenöt éves hagyományát folytatva rendezte meg a Iustitia tanulmányi verseny döntőjét. A Károlyi-Csekonics-palota impozáns bálterme a verseny idejére tárgyalóteremmé alakult, a tanulmányi versenyen 11-12. évfolyamos középiskolás diákok mérettették meg magukat, akik az irodalom, a történelem, a büntetőjogi jogesetmegoldás és tárgyalás-szimuláció témakörökben mutathatták meg tudásukat. A református középiskolákból érkező csapatok egy számukra kisorsolt irodalmi hős sorsával kapcsolatban érveltek vádlói és védői pozícióban.

Bővebben ...

Liza, a rókatündér a Károli Filmklubban

Március 12-én kerül sor a Károli Filmklub második előadására, melynek keretében a Liza, a rókatündér című magyar filmet tekinthetik meg a résztvevők. A vetítés után a megjelenteknek lehetősége lesz egy moderátor által vezetett eszmecserére a filmmel kapcsolatban. Az eseményre egyaránt várjuk az egyetem hallgatóinak és munkavállalóinak jelentkezését.

Bővebben ...

Közösségi Média

Közösségi média

Sport a Károlin

Sport a Károlin

 

Károli Podcast

Károli Podcast

Károli Klub

Károli Podcast

Napi biztatás

Napi biztatás

 

Tudomány, kutatás

Tudomány, kutatás

Galéria

galéria, fotógép

Szakirányú továbbképzések

Szakirányú továbbképzések