Áldott húsvéti ünnepeket!
A húszéves Kontroll a Károli Filmklubban!
A Károli továbbra is a legnépszerűbb hazai egyetemek között
A teremtésvédelemről tart előadást Áder János volt köztársasági elnök
A Károli továbbra is a legjobb tízben

1 2 3 4 5
Széchenyi 2020


Junior Akadémia alapismereti kurzus regisztráció

Lantos Csaba és Szuchy Róbert beszélgetnek

Energiaügyi kérdésekkel folytatódott a Károli Szabadegyetem

Lantos Csaba energiaügyi miniszter, közgazdász-szociológus volt a márciusi Károli Szabadegyetem vendége. A személyes jellegű és szakmai kérdések mentén zajlott pódiumbeszélgetés során Szuchy Róbert oktatási rektorhelyettes, energetikai jogász kérdezte az est meghívott vendégét.

Bővebben ...
Jézus bevonulása

Virágvasárnap – Jézus bevonul Jeruzsálembe

Két héttel ezelőtt a világ szemei a 96. Oscar gálára szegeződtek. A Los Angeles-i Dolby Színházban évente 750 véletlenszerűen kiválasztott rajongó figyelheti a vörös szőnyegre érkező sztárokat, mint ahogyan pompásnál pompásabb limuzinokkal érkezve, csillogtatják szebbnél szebb ruháikat. Óriási nagy pillanat lehet ez egy filmrajongó életében – hiszen azért repültek Los Angelesbe Amerika különböző részeiből, hogy megünnepeljék a filmeket és azok alkotóit, szereplőit.

Bővebben ...

Átadták a Szenczi Molnár Albert-díjakat

Immár második alkalommal adták át a 2023-ban alapított Szenczi Molnár Albert-díjakat az impozáns Károlyi-Csekonics-palota Báltermében március 20-án. A református lelkészről, nyelvtudósról, műfordítóról elnevezett díj idén a Szenczi Molnár Albert Senior és Szenczi Molnár Albert Junior Ösztöndíjjal egészült ki, melyekkel oktatóink, kutatóink habilitációs címének elérését, illetve pályakezdő munkatársaink PhD/DLA fokozatának megszerzését kívánja ösztönözni, támogatni egyetemünk.

Bővebben ...

A húszéves Kontroll a Károli Filmklubban!

Április 9-én kerül sor a Károli Filmklub következő eseményére, melynek keretében a közelmúltban húszéves születésnapját ünneplő Kontroll című magyar filmet tekinthetik meg a résztvevők. Az est meghívott vendége Pindroch Csaba színművész, akitől a filmvetítést követő pódiumbeszélgetés keretein belül kérdezhetnek is a jelenlévők. Az eseményre egyaránt várjuk az egyetem hallgatóinak és munkavállalóinak jelentkezését.

Bővebben ...
csoportkép

Pedagógiai projektversenyt rendezett egyetemünk

A Pedagógiai Kar és a Károli Junior Akadémia szervezésében első alkalommal hirdette meg egyetemünk a Tanulva tanítani – tanítva tanulni pedagógiai projektversenyt az egyházi fenntartású középfokú intézmények tanulói számára. A háromfordulós verseny döntője március 9-én a Pedagógiai Kar nagykőrösi székhelyén zajlott.

Bővebben ...
Okos Glória

Dupla ezüstérmet nyert hallgatónk a dohai masters világbajnokságon

Február 25. és március 3. között Dohában rendezték meg a World Aquatics Masters Világbajnokságot, ahol egyetemünk hallgatója, Okos Glória két versenyszámban is ezüstérmes lett. A Pedagógiai Kar tanító szakos, másodéves hallgatója 200 méteres mellúszásban és 200 méteres vegyesúszásban is 2. helyen végzett, 100 méteres mellúszásban pedig a 4. helyen zárt.

Bővebben ...
zászló

Állami kitüntetések március 15-e alkalmából

Visky András József Attila-díjas író, dramaturg, a Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar Művészettudományi és Szabadbölcsészeti Intézetének egyetemi tanára március 14-én Kossuth-díjat vett át értékes dramaturgi tevékenysége és írásművészete, különösen a diktatúra megaláztatásai közepette hitben megélt szeretet erejét, a megingathatatlan emberi tartás és a magyar identitás megőrzését például állító remekműve, a Kitelepítés című regénye elismeréseként, illetve írói életművéért.

Bővebben ...
images/doc/hirek/2024/03/viskyandras_kossuthdij.jpg

Kossuth-díjat kapott Visky András író, egyetemi tanár

Visky András József Attila-díjas író, dramaturg, a Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar Művészettudományi és Szabadbölcsészeti Intézetének egyetemi tanára 2024. március 14-én Kossuth-díjat vett át értékes dramaturgi tevékenysége és írásművészete, különösen a diktatúra megaláztatásai közepette hitben megélt szeretet erejét, a megingathatatlan emberi tartás és a magyar identitás megőrzését például állító remekműve, a Kitelepítés című regénye elismeréseként, illetve írói életművéért.

Bővebben ...
csoportkép

Széchenyi-díjat kapott Hermann Róbert történész

Széchenyi-díjjal tüntették ki Prof. Dr. Hermann Róbert történészt, a Magyar Tudományos Akadémia doktorát, a Károli Gáspár Református Egyetem egyetemi tanárát, a KRE Történelemtudományi Doktori Iskola vezetőjét nemzetközi történelemtudományt is gazdagító tudományos pályája, több évtizede példaadó szakmai megalapozottsággal és magas színvonalon végzett kutatói és oktatói tevékenysége elismeréseként.

Bővebben ...

Közösségi Média

Közösségi média

Sport a Károlin

Sport a Károlin

 

Károli Podcast

Károli Podcast

Károli Klub

Károli Podcast

Napi biztatás

Napi biztatás

 

Tudomány, kutatás

Tudomány, kutatás

Galéria

galéria, fotógép

Szakirányú továbbképzések

Szakirányú továbbképzések