Áldott húsvéti ünnepeket!
A húszéves Kontroll a Károli Filmklubban!
A Károli továbbra is a legnépszerűbb hazai egyetemek között
A teremtésvédelemről tart előadást Áder János volt köztársasági elnök
A Károli továbbra is a legjobb tízben

1 2 3 4 5
Széchenyi 2020


Junior Akadémia alapismereti kurzus regisztráció

Bizony, Isten fia volt ez! – nagypénteki gondolatok

Nagypéntek a húsvét előtti pénteki nap és az a nap, amelyen Jézus kínszenvedésére és kereszthalálára emlékezünk. Mindemellett a 2017-es esztendő óta nagypéntek munkaszüneti napnak is számít Magyarországon. Engedje meg minden kedves olvasó, aki ezt a rövid írást olvassa, hogy feltegyek egy rövid kérdést. Egy személyes kérdést, melyre próbáljunk a magunk csendjében és magunk számára választ adni: „Mit jelent számomra nagypéntek?”

Bővebben ...
Lantos Csaba és Szuchy Róbert beszélgetnek

Energiaügyi kérdésekkel folytatódott a Károli Szabadegyetem

Lantos Csaba energiaügyi miniszter, közgazdász-szociológus volt a márciusi Károli Szabadegyetem vendége. A személyes jellegű és szakmai kérdések mentén zajlott pódiumbeszélgetés során Szuchy Róbert oktatási rektorhelyettes, energetikai jogász kérdezte az est meghívott vendégét.

Bővebben ...
Jézus bevonulása

Virágvasárnap – Jézus bevonul Jeruzsálembe

Két héttel ezelőtt a világ szemei a 96. Oscar gálára szegeződtek. A Los Angeles-i Dolby Színházban évente 750 véletlenszerűen kiválasztott rajongó figyelheti a vörös szőnyegre érkező sztárokat, mint ahogyan pompásnál pompásabb limuzinokkal érkezve, csillogtatják szebbnél szebb ruháikat. Óriási nagy pillanat lehet ez egy filmrajongó életében – hiszen azért repültek Los Angelesbe Amerika különböző részeiből, hogy megünnepeljék a filmeket és azok alkotóit, szereplőit.

Bővebben ...

Átadták a Szenczi Molnár Albert-díjakat

Immár második alkalommal adták át a 2023-ban alapított Szenczi Molnár Albert-díjakat az impozáns Károlyi-Csekonics-palota Báltermében március 20-án. A református lelkészről, nyelvtudósról, műfordítóról elnevezett díj idén a Szenczi Molnár Albert Senior és Szenczi Molnár Albert Junior Ösztöndíjjal egészült ki, melyekkel oktatóink, kutatóink habilitációs címének elérését, illetve pályakezdő munkatársaink PhD/DLA fokozatának megszerzését kívánja ösztönözni, támogatni egyetemünk.

Bővebben ...

A húszéves Kontroll a Károli Filmklubban!

Április 9-én kerül sor a Károli Filmklub következő eseményére, melynek keretében a közelmúltban húszéves születésnapját ünneplő Kontroll című magyar filmet tekinthetik meg a résztvevők. Az est meghívott vendége Pindroch Csaba színművész, akitől a filmvetítést követő pódiumbeszélgetés keretein belül kérdezhetnek is a jelenlévők. Az eseményre egyaránt várjuk az egyetem hallgatóinak és munkavállalóinak jelentkezését.

Bővebben ...
csoportkép

Pedagógiai projektversenyt rendezett egyetemünk

A Pedagógiai Kar és a Károli Junior Akadémia szervezésében első alkalommal hirdette meg egyetemünk a Tanulva tanítani – tanítva tanulni pedagógiai projektversenyt az egyházi fenntartású középfokú intézmények tanulói számára. A háromfordulós verseny döntője március 9-én a Pedagógiai Kar nagykőrösi székhelyén zajlott.

Bővebben ...
Okos Glória

Dupla ezüstérmet nyert hallgatónk a dohai masters világbajnokságon

Február 25. és március 3. között Dohában rendezték meg a World Aquatics Masters Világbajnokságot, ahol egyetemünk hallgatója, Okos Glória két versenyszámban is ezüstérmes lett. A Pedagógiai Kar tanító szakos, másodéves hallgatója 200 méteres mellúszásban és 200 méteres vegyesúszásban is 2. helyen végzett, 100 méteres mellúszásban pedig a 4. helyen zárt.

Bővebben ...
zászló

Állami kitüntetések március 15-e alkalmából

Visky András József Attila-díjas író, dramaturg, a Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar Művészettudományi és Szabadbölcsészeti Intézetének egyetemi tanára március 14-én Kossuth-díjat vett át értékes dramaturgi tevékenysége és írásművészete, különösen a diktatúra megaláztatásai közepette hitben megélt szeretet erejét, a megingathatatlan emberi tartás és a magyar identitás megőrzését például állító remekműve, a Kitelepítés című regénye elismeréseként, illetve írói életművéért.

Bővebben ...
images/doc/hirek/2024/03/viskyandras_kossuthdij.jpg

Kossuth-díjat kapott Visky András író, egyetemi tanár

Visky András József Attila-díjas író, dramaturg, a Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar Művészettudományi és Szabadbölcsészeti Intézetének egyetemi tanára 2024. március 14-én Kossuth-díjat vett át értékes dramaturgi tevékenysége és írásművészete, különösen a diktatúra megaláztatásai közepette hitben megélt szeretet erejét, a megingathatatlan emberi tartás és a magyar identitás megőrzését például állító remekműve, a Kitelepítés című regénye elismeréseként, illetve írói életművéért.

Bővebben ...

Közösségi Média

Közösségi média

Sport a Károlin

Sport a Károlin

 

Károli Podcast

Károli Podcast

Károli Klub

Károli Podcast

Napi biztatás

Napi biztatás

 

Tudomány, kutatás

Tudomány, kutatás

Galéria

galéria, fotógép

Szakirányú továbbképzések

Szakirányú továbbképzések