A reformáció örökségében élve – a reformáció hatása a teológiai oktatásra

A reformáció 500. évfordulójához és a Magyar Tudomány Ünnepéhez kapcsolódva a KRE HTK 2017. október 26. (csütörtök) 9 órai kezdettel tudományos konferenciát hirdet meg.

Trefort Ágoston-díjat kapott Prof. Dr. Zsengellér József

A felsőoktatási területen, az oktatás érdekében hosszabb időn át végzett kiemelkedő szakmai tevékenysége elismeréseként Trefort Ágoston-díjat kapott Prof. Dr. Zsengellér József, Egyetemünk stratégiai rektorhelyettese.

Kiírásra került a Károli Kiválósági Ösztöndíj

Ösztöndíjunkkal azokat a nappali munkarendű, Egyetemünket első helyen megjelölt, első éves alapképzésben vagy osztatlan mesterképzésben részt vevő hallgatóinkat jutalmazzuk, akik előkelő helyezést értek el valamely középiskolai versenyen.

Keskeny úton? A protestáns közelmúlt feltárásának dilemmái konferencia

A Magyarországi Református Egyház Zsinatának Elnöksége, a Református Közéleti és Kulturális Központ Alapítvány, a Károli Gáspár Református Egyetem Hittudományi Kara és a Nemzeti Emlékezet Bizottsága tisztelettel meghívja Önt 2017. szeptember 25-én tartandó, Keskeny úton? A protestáns közelmúlt feltárásának dilemmái című konferenciájára.

Persecution, Passion and Epiphany in Early Jewish Literature

International Conference: Persecution, Passion and Epiphany in Early Jewish Literature

Csendes napok a HTK-n

Tahi – Szeptember első hétvégéjén tartották tanévkezdő csendesnapjukat a Károli Gáspár Református Egyetem lelkész és hittanár szakos hallhatói Tahiban, a Sion-hegye konferenciaközpontban. A lelki felkészülést nyújtó program középpontjában az igehirdetés állt.

Beszámoló HTK gólyatáborról

2017. augusztus 29. és szeptember 1. között tartottuk a Károli Gáspár Református Egyetem Hittudományi Karára újonnan felvett hallgatói számára a gólyatábort Velencén, a Timóteus házban.

Károli Gáspár Ösztöndíj felhívás 2017/2018. tanév I. (őszi) félév

Kiírásra került a Károli Gáspár Ösztöndíj, amelynek leadási határideje: 2017. szeptember 20. (szerda) 14:00 óra.

Interjú Egyetemünk lelkészével

Fiatalos, nyitott közösség várja az egyetemistákat a Budapesti Református Egyetemi és Főiskolai Gyülekezetben, ahol Márkus Tamás András, a KRE egyetemi lelkésze rendszeresen igét hirdet.

Nemzetközi konferenciát rendeznek a Hittudományi Karon

A Károli Gáspár Református Egyetem Hittudományi Kara és a Magyarországi Református Egyház Zsinata II. Helvét Hitvallás mai üzenetei címmel konferenciát szervez 2016. október 11-én és 12-én a Hittudományi Kar épületében (1092 Budapest, Ráday utca 28.).

Következő események


Sport a Károlin

Sport a Károlin

Online tanácsadás 

Diáktanácsadó központ

nyelvvizsgaközpont

 

Youtube