„Hagyomány, Identitás, Történelem (HIT2018) Református egyháztörténeti konferenciák I.”

A KRE Hittudományi Karának Egyháztörténeti Tanszéke, a Babes-Bolyai Tudományegyetem Református Tanárképző Kara és a Református Közéleti és Kulturális Központ társszervezésével kétnapos tudományos konferenciát hirdet meg „Hagyomány, Identitás, Történelem (HIT2018) Református egyháztörténeti konferenciák I.” címmel.

A konferencia időpontja: 2018. október 25-26.
Helyszíne: KRE HTK épülete (1092 Budapest, Ráday u. 28.)

A konferencia célja, hogy minél több történeti megközelítésből (egyház-, művelődés-, társadalom-, mentalitás-, kultúrtörténet, néprajz, teológia) vizsgálja a magyar reformátusság közel fél évezredes történetét, lehetőséget adva arra, hogy a különböző tudományágak művelői találkozhassanak és eredményeikről, nézőpontjaikról, kérdésfeltevéseikről eszmét cserélhessenek.

A konferencián 20 perces előadás tartására 2018. július 31-ig az előadás absztraktja (1500 leütés) és rövid biográfiai ismertető (név, végzettség, aktuális pozíció, elsődleges kutatási terület, max. 200 leütés) elküldésével (Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.) lehet jelentkezni, amelynek beérkezte után a szervezőbizottság dönt az előadás programba vételéről.

Az előadók számára útiköltség-térítést, illetve szállást biztosítunk, amelynek igénylését a konferencia regisztrációs felületén lehet majd megtenni 2018. szeptember 15-ig. Előre is tisztelettel kérjük a határidők betartását, mert azon túl már nem tudunk szállásfoglalást intézni. Az elhangzott előadásokat tanulmánykötetben jelentetjük meg előreláthatólag 2020 folyamán.

A konferenciáról bővebb információ kapható az alábbi elérhetőségen: dr. Lányi Gábor, egyetemi adjunktus, KRE HTK, Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát., 30/183-2372.

A konferencia nyilvános felhívása itt tekinthető meg.

 

Sport a Károlin

Sport a Károlin

Online tanácsadás 

Diáktanácsadó központ

nyelvvizsgaközpont

 

Youtube