Lelki éhség 3.0 – Protestáns spiritualitás a 21. században

A Károli Gáspár Református Egyetem Hittudományi Karának konferenciája a protestáns spiritualitásról.

Educatio Kiállítás 2020-ban is

Az Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállítás 2020-ban 20. évfordulóját ünnepelve segíti a diákokat a továbbtanulással és egyéb képzési lehetőségekkel kapcsolatos kérdésekben. 2020. január 9-11. között kerül megrendezésre a hazai oktatási piac legnagyobb seregszemléje, a Hungexpo „A” csarnokában (1101 Budapest, Albertirsai út 10.).

Nyílt nap a HTK-n – ÚJ HELYSZÍN!

A KRE HTK a Hallgatói Önkormányzat közreműködésével a múlt heti, sajnálatos tűzeset ellenére február 11-én nyílt napot tart – új helyszínen!

Szabados Ádám doktori értekezésének vitája

A Károli Gáspár Református Egyetem Hittudományi Karának Hittudományi Doktori és Habilitációs Tanácsa tisztelettel meghívja Önt Szabados Ádám doktori értekezésének vitájára.

HELYSZÍNVÁLTOZÁS! A Magyar Hebraisztikai Társaság konferenciája

A Magyar Hebraisztikai Társaság, az elmúlt évek hagyományát folytatva, 2019. január 29-én, kedden, ismét megrendezi egynapos konferenciáját, amellyel a Társaság alapító elnöke, Prof. dr. Schweitzer József (1922–2015) egykori országos főrabbi, az Országos Rabbiképző Intézet igazgatója emléke előtt tiszteleg. A 2019. februári konferenciát a Károli Gáspár Református Egyetem Hittudományi Kara szervezi.

Educatio Kiállítás 2019-ben is

2019. január 10-12. között kerül megrendezésre a hazai oktatási piac legnagyobb seregszemléje, az Educatio Kiállítás a Hungexpo „A” csarnokában (1101 Budapest, Albertirsai út 10.).

Meghívó Drs. Kormos Erik műhelyvitájára

A KRE Hittudományi Karának Hittudományági Doktori és Habilitációs Tanácsa tisztelettel meghívja Önt Drs. Kormos Erik, az Adventista Teológiai Főiskola Újszövetségi Tanszék mb. tanszékvezetőjének műhelyvitájára.

„Tiszteletbeli doktor” címet kapott Cseri Kálmán

A Károli Gáspár Református Egyetem odaítélte a „Tiszteletbeli doktor” (Dr. h.c.) kitüntető címet Cseri Kálmán református lelkipásztornak több évtizedes, a Magyar Református Egyház életében meghatározó igehirdetői szolgálatáért és a megjelent igehirdetés-köteteinek elismeréseként. Az oklevél átadására 2017. január 30-án a Kálvin téri református templomban került sor, mely ünnepi alkalomból felszólalt Prof. Dr. Balla Péter rektor, Prof. Dr. Zsengellér József rektorhelyettes és Prof. Dr. Kocsev Miklós a Hittudományi Kar dékánhelyettese.

Teológus Tavasz – Konferencia felhívás

A Debreceni Református Hittudományi Egyetem és a Magyarországi Református Egyház Doktorok Kollégiuma a reformáció félévezredes évfordulója évében meghirdeti a fiatal kutatók (legfeljebb 5 éve szerezte meg doktori fokozatát), doktorjelöltek és doktoranduszok számára szervezett Teológus Tavasz elnevezésű nemzetközi konferenciáját.

2016 január

FELVÉTELI A HITTUDOMÁNYI KARRA !!

Tisztelt Felvételiző!

A Hittudományi Kar képzéseire a következő linken lehet jelentkezni:www.kre.hu/htkfelveteli

A jelentkezési lap kitöltése után az elektronikusan visszaigazolt felvételi lapot ki kell nyomtatni, aláírni és a mellékletekkel együtt postai úton vagy személyesen el kell juttatni a Kar Dékáni Hivatalába, 2016. február 15-ig.

Cím:1092 Budapest Ráday utca 28. II.

FONTOS: az állami jelentkezési lapon (felvi.hu) NEM kell feltűntetni a hitéleti képzéseket és a rangsorban sem kell megjelölni.

Az alkalmassági vizsga 2016.03.21-23-ig lesz
 
Felhívom figyelmét, hogy 2016. 02. 11-én 9.00 órakor Nyílt napottartunk, melyre szeretettel várjuk. 

További kérdéseivel örömmel állok rendelkezésére a következő elérhetőségeken: Földházy Edit +361 217-2403, +361 30-4104203, Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Közösségi Média

Sport a Károlin

Sport a Károlin

Napi biztatás

nyelvvizsgaközpont

 

Online tanácsadás 

Diáktanácsadó központ