Jótékonysági koncert a szíriai földrengés károsultjainak megsegítésére

A Károli Gáspár Református Egyetem jótékonysági koncertet szervez március 31-én a Zeneakadémián a szíriai földrengés károsultjainak megsegítésére. A koncert jegybevételéből és a helyszíni adományokból befolyt összeget a Károli Gáspár Református Egyetem és a Magyarországi Református Egyház a szíriai Aleppói Református Egyházközség segítségével juttatja el a nehéz helyzetbe került testvérekhez. Aleppó lakói és a református testvérek éveken át álltak a bombázások és a harcok középpontjában, a szíriai polgárháború leghevesebb harci övezetében, amikor február 10-én Aleppó városát és lakóit hatalmas erejű földrengés rázta meg, emberéletekben pótolhatatlan veszteségeket és borzalmas pusztításokat okozva.

Gárdonyi Zsolt Áldáskívánás című művének kottabemutatója

A Károli Gáspár Református Egyetem alapításának 30. évfordulójára komponált Áldáskívánás négyszólamú vegyes karra és orgonára címmel zeneművet Gárdonyi Zsolt zeneszerző, orgonaművész, a Károli Gáspár Református Egyetem díszpolgára. A kórusmű olyan verseket önt zenébe a Károli-Bibliából, amelyek a zeneszerző számára különös jelentőségűek. Az alkotás középtengelyében a református egyház jeligéje áll, a bibliai idézeteket a református köszöntés, az Áldás, békesség! megzenésítése foglalja keretbe.

Az Erdélyi Református Egyház a két világháború között – Nagy Alpár előadása a HTK-n

A Károli Gáspár Református Egyetem Hittudományi Karának Egyháztörténeti Kutatóintézete szeretettel várja Önt Nagy Alpár református teológus, egyháztörténész az "Erdélyi Református Egyház a két világháború között" című előadására.

„Közös örökségünk – szemelvények az európai egyházzene évszázadaiból” – koncertsorozat a HTK-n

Áprilisban egy három hangversenyből álló koncertsorozatra invitáljuk az európai egyházzene kedvelőit. Mindhárom koncert helyszíne a Dunamelléki Református Egyházkerület Székháza és Konferencia-központja (1092 Budapest, Ráday u. 28., díszterem).

Együttérzés és összefogás

„A Magyar Táncművészeti Egyetem színei” címmel jótékonysági előadást szervezett a Károli Gáspár Református Egyetem Ráday Kollégiumban történt tűzeset károsultjai javára a Magyar Táncművészeti Egyetem (MTE) 2019. február 20-án az egyetem színháztermében.

Károli Közösségi Napok – Tavaszi tréninghét

2018. április 3-6. között kerül megrendezésre Egyetemünkön a Károli Közösségi Napok – Tavaszi Tréninghét, melynek ebben a félévben témája az „Etikai és etikett kérdések az oktatásban”.

Károli Közösségi Napok – HTK programok

Idén tavasszal is megrendezésre kerül a Károli Közösségi Napok (tréninghét) rendezvény, ahol a hallgatók az alábbi programok közül választhatnak.

Hittudományi doktoranduszok konferenciája

A Károli Gáspár Református Egyetem Hittudományi Doktori Iskolája meghirdeti a VI. Conferentia Rerum Divinarum doktorandusz konferenciáját, amelynek megrendezésére 2017. április 21-én (10:00–17:00) kerül sor.

Hittudományi doktoranduszok konferenciája

A Károli Gáspár Református Egyetem Hittudományi Doktori Iskolája meghirdeti a VI. Conferentia Rerum Divinarum doktorandusz konferenciáját, mely 2017. április 21-én (10:00–17:00) a Károli Gáspár Református Egyetem Hittudományi Karának épületében kerül megrendezésre.

A Biblia és a reformáció – vándorkiállítás

Az MBTA 2017-ben is elkészített egy mobil tablósorozatot A Biblia és a reformáció címmel. A tizenkét tablóból álló, legfeljebb két hétre kölcsönözhető vándorkiállítás a reformáció és a Biblia kapcsolatát mutatja be.

Közösségi Média

Sport a Károlin

Sport a Károlin

Napi biztatás

nyelvvizsgaközpont

 

Online tanácsadás 

Diáktanácsadó központ