Károli Gáspár Református Egyetem - Felvételi 

Módosult: 2022.01.10

Közösségszervezés alapképzési szak (BA)

Képzési idő
6 félév

Munkarend
Nappali, Levelező

Képzési hely
Nagykőrös, Budapest

Finanszírozás forma
Állami ösztöndíjas és önköltséges (az önköltség összege 250 000 Ft/félév).

Jelentkezés
• Jelentkezési határidő: 2022.02.15.
• Jelentkezni az E-felvételi rendszeren keresztül lehet.

Bemeneti követelmény:
Érettségi vizsgakövetelmények:
kettőt kell választani: biológia v. magyar nyelv és irodalom v. matematika v. társadalomismeret v. történelem v. egy idegen nyelv(11) (legalább egyet emelt szinten kell teljesíteni)

Az alapképzési szak célja kulturális, humán, közösségi alapú társadalom- és gazdaságszervező munkát végző közösségszervező, közösségfejlesztő szakemberek képzése, akik el tudják látni művelődési, egyházi, civil, vállalkozói és nonprofit szervezetek, állami vagy önkormányzati intézmények, integrált, többfunkciós szervezetek, intézmények működtetését, képesek helyi, közösségi szinten a művelődés, az ifjúság, a felnőttképzés társadalmi és gazdasági helyzetének fejlesztésével összefüggő állami feladatellátást megszervezni, meghatározott intézményszintek esetében azt irányítani.

A közösségszervező szakember a közösségi művelődés, az ifjúságsegítés és a humánfejlesztés területén, településeken, intézményekben, szervezetekben, közösségekben és a közösségi művelődés, az ifjúsági szolgáltatás, valamint a felnőttképzés különböző színterein közvetlen tervező, szervező, értékelő, irányító, illetve animátori, koordinátori munkaköröket, feladatokat lát el. Ebben a feladatkörében együttműködik a feladatát érintő intézményekkel, szervezetekkel, különösen a kultúra, a köznevelés, szociális ellátás, felnőttképzés, helyi gazdaságfejlesztés ágazataiban. Felkészült a tanulmányok mesterképzésben történő folytatására.