Tréningek

KARRIERWORKSHOPOK és ELŐADÁSOK A TAVASZI TRÉNINGHÉTEN
Időpont: 2018. április 4-5.
Helyszín: Reviczky u. 4.
Időpont Helyszín Előadó Workshop/előadás címe, kurzuskódja, leírása
április 4.
10.00-11.30
321 Szabó András
(Kelly Services)
Lehet-e bárki HR-es? (W81KA01K)
„Szeretek emberekkel foglalkozni, beszélgetni, ezért szeretnék HR-es munkát” Gyakori mondat, de mennyi köze van a valósághoz? Mit jelent a HR 2018-ban és mit fog 5 év múlva jelenteni? Ki alkalmas HR-esnek? Kerekasztal beszélgetés a HR jelenéről, jövőjéről, pályaválasztásról, kompetenciákról és sikersztorikról.
április 4.
12.00-14.00
Buda Béla díszterem Kelemen Lilla
(BP)
Magabiztosan az első interjún? Interjútechnika tréning a BP szervezésében, hogy már bölcsészhallgatóként több információd legyen önmagadról és karrierlehetőségeidről (W81KA03K)
Egy első interjú mindig kihívásokkal jár, még akkor is, ha már rutinos álláskereső vagy! Csatlakozz Interjútechnika tréningünkhöz, és gyűjts tippeket első kézből szakemberektől! Találkozz Magyarország egyik legjobb SSC vállalatának, a BP munkatársaival, tanulj, fejlődj, kérdezz! Ebben a másfél órában elsajátíthatod, hogyan készülhetsz fel az interjúkra, hogy a lehető legjobb formádat hozhasd, és még azt is megtudhatod, milyen érzés ilyenkor az asztal másik felén ülni, és egy jelentkezővel beszélgetni. Vértezd fel magad olyan tudással, ami segíthet elindítani vagy fellendíteni karrieredet! Találkozunk április 4-én 12:00 órakor a díszteremben!
Addig is, a BP-ről itt olvashatsz többet: www.bp.com, aktuális karrierlehetőségeinket pedig itt találod: www.bp.com/career/hu.
április 4.
14.00-16.00
321 Nőthig-Hegedüs Enikő
(edUcate)
"Negotiate like you cared!": edUcate's negotiation workshop (W81KA04K)
Former FBI hostage negotiator, Christopher Voss said "emotions aren't the obstacles to a successful negotiation; they are the means". In agreement with Voss, we at edUcate believe that the art of negotiation embraces both rational and emotional reasoning. Some might regard this form of communication as a game of dirty tricks or out smarting the other party, but we propose that a negotiation is nothing more than creative problem-solving with a tender touch. Without understanding the other party’s position, needs and desires, you are doomed to fail in reaching an agreement that would serve the interests of either parties. Join us at our workshop to learn about common mistakes people make, the key elements of a successful negotiation and to examine your own ’negotiating persona’ while practicing the covered techniques during our simulation game. More on edUcate: www.edUcate.hu
április 4.
16.00-17.00
Buda Béla díszterem Békés Klára, Szabó-Kardos Enikő és Gergely Anna Mária
(Vodafone SSC)
A nagy beugró, avagy hogyan ugorj fejest a munka világába? (W81KA05K)
Kínaiul hangzanak az álláshirdetések? Abban sem vagy biztos, hogy hová érdemes pályáznod? Érdekelnek a gyakornoki lehetőségek, de nem tudod, mit takarnak valójában? Valódi „életszagú” tapasztalatra vágysz, amit a későbbiekben hasznosítani is tudsz? Bizonytalan vagy, hogy mit és hogyan érdemes válaszolnod az interjú-kérdésekre?
Ha ezek a kérdések már benned is felmerültek vagy külső szemlélőként megnéznél egy szimulált interjút és megbízható információkra vágysz hiteles arcoktól, akkor itt a helyed! Az előadáson közösen keressük a választ a Vodafone Shared Services Budapest kiválasztásért felelős kollégáival. Az előadás után kötetlen beszélgetés formájában mindenkinek lehetősége nyílik kérdezni és egy-egy bennfentes információt is begyűjteni.
április 5.
10.00.11.30
321 Szabó András
(Kelly Services)
Az információ hatalom, szerezd meg! Interaktív álláskeresői HR kvíz a Kelly-vel (W81KA02K)
Találkozol ismeretlen fogalmakkal az álláshirdetésekben? Nem érted a kérdést az állásinterjún és ciki lenne visszakérdezni? Itt játékos formában sajátíthatsz el olyan fogalmakat, amik nagyon hasznosak lehetnek az álláskeresés során. Gyere el a Kelly álláskeresői kvíz-ére, hiszen játszva tanulni jó! ;)
április 5.
10.00-11.30
Buda Béla díszterem Suba Zsófi, Tóth-Ihász Veronika
(Randstad Hungary)
Pályakezdőként a munkaerőpiacon (W81KA08K)
Az álláskeresés éppúgy előzetes tervezést, szervezést igényel, mint egy új albérlet keresése vagy éppen egy egyetemi jelentkezés.
Ahogyan a lakáspiacot, illetve az egyetemi szakkínálatot is átnézzük, mielőtt belevágunk, érdemes az álláskeresést is jól előkészíteni.
A magyar munkaerőpiac helyzetétől indulva egészen a sikeres jelentkezésig átbeszéljük a folyamat lépéseit, mérföldköveket néhány hasznos, gyakorlati tippet megosztva a résztvevőkkel.
április 5.
Két időpontban is:
10.00-11.20 és 11.40-13.00
204 Mészáros Ágnes, Erdős Júlia
(Randstad Hungary)
Mitől leszek jó csapatjátékos? – Közös feladat, egyéni szerepek (W81KA09K, W81KA10K)
Interjúk során gyakran halljuk az álláskeresőktől, hogy szeretnek és tudnak is csapatban dolgozni. De mitől lesz valaki jó csapatjátékos? Milyen csoportszerepek vannak, és ki hogyan érvényesülhet leginkább egy teamben? Napjainkban egyre sűrűbben váltja fel az egyéni interjút a csoportos kiválasztási forma, az úgynevezett Assessment Center, melynek egyik állandó összetevője a csoportos feladat. A közös munka természetesen nagyfokú kooperációt és kompromisszumkészséget igényel, felmerül hát a kérdés, ilyen helyzetben hogyan érvényesülhet az egyén, hogyan domboríthatja ki saját készségeit, ahogyan azt egy személyes interjún tenné. Ha szeretnéd megtudni, hogy mennyire vagy jó csapatjátékos, hogy a közös munka során mennyire tudod megmutatni saját készségeidet, csatlakozz hozzánk, és próbáld ki magad élesben is!
április 5.
12.00-13.30
321 Kőszegi Tamás
(Mimicry Motions animációs stúdió)
Hogyan ne alapítsunk saját céget? Kezdő vállalkozóként a versenypiacon (W81KA06K)
Kinek való a vállalkozás, és kinek nem? Mikor érdemes céget alapítanunk? Hogyan tanuljunk mások hibáiból? Kőszegi Tamás, a Mimicry Motions animációs stúdió ügyvezetője, az 50 Tehetséges Magyar Fiatal Program tagja teljesen kezdőként, egyetemista barátaival alapította első cégét, mely akkora bukás lett, hogy a fal adta a másikat. Előadásában arra keresi a választ, hogyan lehetünk egyetemistaként is sikeres vállalkozók. Mi az a pretotyping, a SEO, hogy keressünk minden évben kétszer annyit, mint korábban, és mi köze mindezeknek a csótányokhoz? Ezekre a kérdésekre mind választ kaphatunk, valamint arra is, miért együnk békát reggelire.
április 5.
14.00-15.30
321 Langó Réka, Varga Zsanett
(AIESEC)
4 ország, 4 város, 4 ember, 4 történet (W81KA07K)
Pontosan miért is éri meg külföldön tapasztalatot szerezni szakmai szempontból vagy önkéntesként? Milyen egy vadidegen országba utazni egyedül?
4 olyan emberrel találkozhatsz, akik már részt vettek egy ilyen felejthetetlen utazásban, és elmesélik milyen élményeket szereztek, milyen képességekben tudtak fejlődni, illetve milyen csodás helyeket tudtak felfedezni.
Ezen kívül néhány érdekes játékkal, különleges információval várunk azokról az országokról, ahonnan a vendégeink érkeztek vagy ahova eljutottak az AIESEC által.
De amíg nem találkozunk itt találtok egy izgalmas Quizzt, ami megmutatja hova érdemes utaznotok idén ;) https://www.buzzfeed.com/hannahloewentheil/plan-your-perfect-day-and-well-tell-you-which-pop?utm_term=.xerZd9anv#.bnwv0me8d