A Károli nemzetközi irodája ismét buddykat keres!

A KRE Buddy program önkéntes, nemzetközi hallgatótársakat segítő mentorprogram, amelyre az egyetem nappali tagozatos hallgatói jelentkezhetnek. Az önkéntes munka 35 nemzetközi hallgató segítéséből áll, akiknek a megérkezés és a beilleszkedés segítésén túl, a tanulmányi adminisztratív ügyek kibogozásán át, a programok szervezéséig sok mindennel támogathatod Magyarországon és a Károlin tartózkodását. A buddyknak kötelező a részvétel a GoBuddyk által szervezett egyes programokon és a BuddyCare havi egyszeri találkozóin.

Módosítás: 2023. július 31.

Nincs több szóbeli bántalmazás! – A fényed visszaszerzése – Lips Adrián grafikus tárlatának finisszázsa

2023. július 1-jén (szombat, 10:00) a Ferencvárosi Művelődési Központban, Budapesten lesz Lips Adrián grafikus Nincs több szóbeli bántalmazás! – A fényed visszaszerzése című tárlatának finisszázsa.

Módosítás: 2023. július 31.

Doktoravató és diplomaosztó ünnepség

A Károli Gáspár Református Egyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kara 2023. július 7-én, pénteken tartja doktoravató és oklevélátadó ünnepélyeit az Erkel Színházban.

Módosítás: 2023. június 26.

A KRE BTK továbbra is az egyik legnépszerűbb egyetemi kar

Az Oktatási Hivatal által közzétett adatok alapján a KRE Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar töretlen népszerűségnek örvend a felvételizők körében, hiszen az ország összes egyetemi karát tekintve, az összes jelentkező létszáma alapján készített rangsorban az 5. helyen áll: összesen 6562 jelentkező adta be jelentkezését karunkra, közülük 2378 fő első helyen.

Módosítás: 2023. június 15.

Hallgatóink kiváló eredménye az Első Országos Tanítási Versenyen

A Miskolci Egyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar Tanárképző Intézete Első Országos Tanítási Versenyt hirdetett a IV. és V. éves gyógypedagógus és tanárszakos hallgatók számára. A versenyre egy 15 perces, tetszőleges technikával és tartalommal kivitelezett tanítási óra felvételének elkészítésével lehetett jelentkezni az alábbi kategóriákban:

Módosítás: 2023. június 13.

Egyetemünkre látogatott Xie Fei kínai filmrendező

Május 23-án egyetemünkre látogatott Xie Fei, a nemzetközileg is elismert, a Berlini Nemzetközi Filmfesztiválon Arany és Ezüst Medve-díjjal jutalmazott kínai filmrendező, aki egyben a Pekingi Filmakadémia professzora. A látogatás a Károli 30 emlékév és az idén először megrendezésre került Imázsia Kínai Filmnapok keretében valósult meg.

Módosítás: 2023. július 31.

Károlis szerzők könyvei a 94. Ünnepi Könyvhéten

Sok szeretettel vár minden könyvbarátot június 8–11. között a 94. Ünnepi Könyvhét keretében a L'Harmattan Kiadó, a Károli Könyvműhely és Könyvpont Kiadó közös, 11-es számú pavilonja a Vigadó téren (Duna-korzó)!

Módosítás: 2023. július 31.

Kerekasztal-beszélgetés Visky András Kitelepítés című könyvéről

A Magyarországi Református Egyház szeretettel hívja és várja az érdeklődőket Visky András József Attila-díjas író, a Művészettudományi és Szabadbölcsészeti Intézet egyetemi docensének Kitelepítés című könyvéről szóló kerekasztal-beszélgetésre.

Módosítás: 2023. június 05.

Trianoni utóhatások(k), következmények - könyvbemutató

Időpont: 2023. június 7. (szerda) 17 óra Helyszín: Károlyi-Csekonics-palota, Szivarszoba

Módosítás: 2023. június 02.

Artisjus Irodalmi Díjat kapott Visky András és Bene Sándor

Kihirdették az idei Artisjus Irodalmi Díjakat, melynek keretében két oktatónkat is díjazták.

Módosítás: 2023. június 05.

Napi biztatás

Napi jegyzet a Kossuth-on

Egyesített Bibliaolvasó

Nyelvvizsgaközpont

Közösségi Média

Sport a Károlin

Sport a Károlin