Online tájékoztató a drámapedagógia szakirányú továbbképzésről

2023 őszén is indul a kétéves drámapedagógia szakirányú továbbképzés pedagógusdiplomával rendelkezők számára egyetemünkön. Leendő hallgatóink számára most egy online tájékoztató formájában lehetőséget kínálunk arra, hogy megismerjék a képzés tartalmát és feltegyék kérdéseiket Dr. Bethlenfalvy Ádám szakfelelősnek, valamint a szak néhány oktatójának, hallgatójának.

Módosítás: 2023. június 05.

20 éves a Mentálhigiénés képzés a Károlin

A Pszichológiai Intézet Pszichológiai Továbbképző Központjában immár két évtizede folyik a hallgatók képzése a Mentálhigiénés segítő szakirányú továbbképzési szakon. A képzési programnak Budapesten kívül Illyefalván, Léván, Beregszászon és Szabadkán is vannak évfolyamai.

Módosítás: 2024. január 29.

Nagy elődök nyomában – interjú Csoma Mózessel

A Károli mindig is arról volt híres, hogy nem csupán futószalagon képzi a hallgatókat, hanem közösséget is nyújt, mentori és mentorálti viszonyrendszer alakulhat ki tanár és diák között. A most létrejövő koreai tanszék esetében is ezt tekintem a legfontosabb tényezőnek – mondja Csoma Mózes, a Károli Gáspár Református Egyetem új tanszékének vezetője, aki korábban négy évig volt Magyarország nagykövete a Koreai Köztársaságban és Észak-Koreában.

Módosítás: 2023. június 05.

Újra megrendezték a Kommunikációs Szakestet a BTK-n

Sokéves kimaradás után két hallgatónk, Orosz Ádám és Kecső Richárd kezdeményezésére újra megrendezésre került egyetemünk Kommunikáció- és médiatudomány képzésének korábban évi rendszerességű, hallgatók által szervezett eseménye, a Kommunikációs Szakest.

Módosítás: 2023. június 05.

Nincs több szóbeli bántalmazás! – A fényed visszaszerzése Lips Adrián grafikus tárlata

2023. június 1-jén (csütörtök, 19:00) a Ferencvárosi Művelődési Központban, Budapesten lesz Lips Adrián grafikus Nincs több szóbeli bántalmazás! – A fényed visszaszerzése című tárlatának megnyitója.

Módosítás: 2023. május 22.

Megalakult a Koreai Tanszék a Károlin

A Károli Gáspár Református Egyetem korábbi célkitűzéseként valósult meg a Keleti Nyelvek és Kultúrák Intézetén belül a Koreai Tanszék megalapítása. Az ünnepségre május 15-én került sor a Károlyi-Csekonics-palota Szivartermében. A rendezvényt Szedzsong koreai király születésnapjára időzítették, hiszen az egykori király maga is sokat tett hazájában az oktatásért és a tehetséggondozásért, valamint az ő nevéhez fűződik a koreai írásmód megalkotása is.

Módosítás: 2023. június 05.

Szakály Sándort választotta elnökének a Tudományos Ismeretterjesztő Társulat

Prof. Dr. habil. Szakály Sándort, a Károli Gáspár Református Egyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Karának kutatóprofesszorát választotta elnökének a Tudományos Ismeretterjesztő Társulat 2023. május 11-én Budapesten megtartott közgyűlésén.

Módosítás: 2023. május 12.

Kísérlet a szimbolikus logika (kontextus-) érzékenyítésére előadás

A KRE BTK Szabadbölcsészet Tanszéke szeretettel vár minden érdeklődőt a Szabadbölcsész disputák című rendezvénysorozatának előadására

Módosítás: 2023. június 05.

Call for Papers

Dear Colleagues,
it is a pleasure to invite you to the Vth International Colloquium on St. Maximus the Confessor organized by The Faculty of Liberal Arts of the Károli Gáspár University of the Protestant Church in Hungary (Budapest) in collaboration with the Institute for Philosophy and Social Theory of the University in Belgrade. The conference will take place at the Károli University in Budapest on 3-4 February 2024.

Módosítás: 2023. július 28.

A történeti forráskutatás sokszínűsége – hivatalos és magánlevelek

A KRE BTK Történettudományi Intézet, „XVIII. századi Magyarországi Protestáns Művelődés- és Gazdaságtörténeti Kutatócsoport” konferenciája

Módosítás: 2023. május 08.

Napi biztatás

Napi jegyzet a Kossuth-on

Egyesített Bibliaolvasó

Nyelvvizsgaközpont

Közösségi Média

Sport a Károlin

Sport a Károlin