Diplomaosztóval kapcsolatos tájékoztatás

 

 

A 2019. évi oklevél átadó ünnepség időpontja, helyszíne
A 2019. évi oklevél átadó ünnepségre való jelentkezés módja
Talár átvétel - leadás, költségével kapcsolatos információk
A 2019 évi oklevél átadó ünnepség meghívójának átvételével kapcsolatos információk
Oklevélátadó könyv aláírása a Tanulmányi Osztályon
A 2019. évi oklevél átadó ünnepségen hivatalos fotós készít képeket, ezzel kapcsolatos információk

 

 

A 2019. évi oklevél átadó ünnepség időpontja, helyszíne:

 

Alapképzésen végzett hallgatók oklevélátadó ünnepélyére az Erkel Színházban (1087 (VIII. kerület) Budapest, II. János Pál pápa tér 30.) kerül sor 2019. július 5-én, pénteken 10.00 órakor. A rendezvény megfelelő előkészítése  érdekében hallgatóknak már 8.30 órára a helyszínen kell lenniük.

∞∞∞∞

Osztatlan tanárképzésben, mesterképzésben és szakirányú továbbképzésben végzett hallgatók oklevélátadó ünnepélyére az Erkel Színházban (1087 (VIII. kerület) Budapest, II. János Pál pápa tér 30.) kerül sor 2019. július 5-én, pénteken 14.00 órakor. A rendezvény megfelelő előkészítése  érdekében hallgatóknak már 12.30 órára a helyszínen kell lenniük.

 

                ------------------------------------------------------------------------------------------

 

A 2019. évi oklevél átadó ünnepségre való jelentkezés módja:

 

Aki ünnepélyes keretek között, személyesen kívánja oklevelét átvenni, az úgy tud jelentkezni az oklevélátadó ünnepségre, hogy a rendezvényhez tartozó összes költséget Neptun felületén rendezi, azaz a kiírt aktív tételeket befizeti, a Neptun – Pénzügyek felületén teljesítetté teszi. Külön regisztrációra nincs szükség. A hallgató jelentkezése akkor érvényes, ha mindhárom, az ünnepséghez kapcsolódó költséget határidőre megfizeti.

 

Az ünnepséghez kapcsolódó költségek, amelyek a Neptun – Pénzügyek – Befizetés alatt lesz látható:

  • oklevélátadó ünnepség költségeihez való hozzájárulás díja: 6 375 Ft
  • talárkölcsönzési díj: 5 000 Ft
  • talár letéti díj: 10 000 Ft

 

Az ünnepséghez tartózó költségek 2019. május 31-ig kiírásra kerülnek a Neptunban. A tételeket a Kar írja ki, nem Önnek kell.

 

Az oklevélátadó ünnepségre nem jelentkező vagy a részvételt az ünnepség előtt lemondó (az ünnepséghez kapcsolódó költségeket meg nem fizető) hallgató részére a kiírt díjakat a Kar Tanulmányi Osztálya törli az oklevél átadó ünnepség után

 

A határidőben történő oklevél kiadás érdekében a keményfedeles nyelvvizsga bizonyítványok bemutatási határideje 2019. június 28.  Aki határidő után mutatja be bizonyítványát, az nem vehet részt az oklevélátadó ünnepségen. Az igazolás nem helyettesíti a nyelvvizsga bizonyítványt!

A bemutatás helyszíne és időpontja: Tanulmányi Osztály ügyfélszolgálata, ügyfélfogadási időben. (Segédlet: http://www.kre.hu/btk/index.php/2015-10-20-12-12-54/tanulmanyi-osztaly/tanulmanyi-osztaly-ugyfelszolgalatanak-nyitvatartasa.html )

 

Amennyiben az oklevél kiállításához szükséges nyelvvizsgája már rögzítve van a Neptun rendszerben, úgy nem szükséges még egyszer bemutatnia. Saját adatok › Képzettségek › Nyelv menüpontban tudja ezt a Neptun felületén ellenőrizni.

 

------------------------------------------------------------------------------------------

 

Talár átvétel - leadás, költségével kapcsolatos információk:

 

A rendezvényen minden hallgató kizárólag talárban veheti át diplomáját. A talár átvételéhez szükséges a talárkölcsönzési és letéti díj, illetve az oklevélátadó ünnepség költségeihez való hozzájárulás díjának befizetése és a kiírás teljesítése. (segédlet: Pénz átutalása; Kiírt tétel teljesítése: Pénzügyek –új)

Befizetés módja: Gyűjtőszámlás befizetéssel, a KRE Neptun gyűjtőszámla bankszámlára történő utalással, és a kiírt tétel teljesítésével. A fenti három összeg átutalása történhet összevontan! Közlemény: NK-„az Ön Neptun kódja” és teljes neve.

Befizetés határideje:  A talárkiosztás tervezett dátumát megelőző 3 munkanap 12 óráig

(vagyis június 27, csütörtök 12.00 óra).

 

Kiírás teljesítése a Neptunban: A talárkiosztás tervezett dátumát megelőző munkanap.

(vagyis július 1. hétfő)

 

Végzett hallgató, aki a jelzett határidőig befizette az ünnepséggel kapcsolatos mindhárom díjat az alábbi időpontban és helyen veheti át talárját:

 

Időpont: 2019. július 2-án és 3-án (kedden és szerdán) 9.30-15.30 között

Helyszín: KRE BTK Balassi terme (1088 Budapest, Reviczky u. 4., II. emelet 229-es terem)

 

A talárt az oklevélátadó ünnepség napján, az ünnepséget követően kell leadnia a helyszínen, az Erkel Színház ruhatárában. Annak a hallgatónak, aki a talárt az ünnepség napján nem adja le, legfeljebb 12 nap áll rendelkezésére, hogy a talárt személyesen visszajuttassa az egyetem karára (1088 Budapest, Reviczky u. 4. Földszint 4.). Amennyiben a hallgató a talárt nem adja le, az vásárlási szándéknak minősül. A talár eladási ára azonos a letét értékével, azaz 10 000 Ft. 

 

A talár letéti díja az ünnepség után maximum 16 napon belül kerül visszautalásra a hallgató Neptun számlájára a Gazdasági Igazgatóság/Hivatal által, amit ezt követően vissza tud utalni saját bankszámlájára.(segédlet: Pénz visszautalása)

 

------------------------------------------------------------------------------------------

 

A 2019 évi oklevél átadó ünnepség meghívójának átvételével kapcsolatos információk:

 

Végzett hallgató, aki a jelzett határidőig befizette az ünnepséggel kapcsolatos mindhárom díjat az alábbi időpontban és helyen veheti át a meghívókat:

 

Időpont: 2019. július 2-án és 3-án (kedden és szerdán) 9.30-15.30 között

Helyszín: KRE BTK Balassi terme (1088 Budapest, Reviczky u. 4., II. emelet 229-es terem)

 

Az ünnepségen részt vevő hallgató hozzátartozói részére maximum 4 meghívót igényelhet, melyet a talárral együtt vehet át. Kérem a meghívó átvételekor legyen szíves jelezni, illetve a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címre is elküldeni, ha hozzátartozója mozgáskorlátozott.

 

A meghívók mellé minden végzős hallgató és vendég karszalagot kap. Felhívom figyelmét, hogy az ünnepség helyszínére csak karszalaggal lehet belépni!

 

------------------------------------------------------------------------------------------

 

Oklevélátadó könyv aláírása a Tanulmányi Osztályon:

 

A talár és a meghívók átvételét követően kérem, fáradjon át a Tanulmányi Osztályra (I. emelet) az oklevélátadó könyv aláírása és a diploma supplement átvétele céljából. Ennek hiányában oklevelét nem tudjuk átadni Önnek az ünnepségen!

 

Időpont: 2019. július 2-án és 3-án (kedden és szerdán) 9.30-16:00 között

Helyszín: KRE BTK Tanulmányi Osztály, I. emeleti irodák (118., 119., 121;) előtti folyosón (1088 Budapest, Reviczky u. 4.)

 

------------------------------------------------------------------------------------------

 

A 2019. évi oklevél átadó ünnepségen hivatalos fotós készít képeket, ezzel kapcsolatos információk:

 

Tájékoztatom, hogy az oklevélátadó ünnepségen hivatalos fotós készít képeket. Az elkészült képek CD-re kerülnek. A lemezen az eredeti, nagy felbontású képek szerepelnek, amelyekből utólag papírképet is lehet készíteni. A CD-t megrendelni a helyszínen az ünnepség előtt és után Lambert Attila fényképésztől lehet, vagy az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. email címen.  Az emailbe kérjük, írja bele a megrendelő (végzős hallgató) nevét, az oklevélátadó ünnepség időpontját (nap, óra) és hogy hány db CD-t szeretne rendelni. A CD ára 1000 Ft/db, mely az ünnepség helyszínén fizetendő a fotós részére. A CD-ket augusztus 5. és augusztus 31. között lehet átvenni a BTK Reviczky utcai épületében.

 

 

 

 

Kérjük, hogy a rendezvényen minden résztvevő a helyhez és az alkalomhoz illő öltözetben jelenjen meg.