Belenéztünk a fekete tükörbe

A KRE BTK Szociológia Tanszék „Szociológia Műhely”-sorozatában a szervezők kifejezetten vonzó és aktuális témát választottak: november 20-án ,,A társadalom a sorozatok (fekete) tükrében” címmel rendeztek beszélgetést. A program Facebook-eseményén előzetesen több mint 1100-an jelezték érdeklődésüket, a meghirdetett regisztráció órák alatt betelt, a károlis és külsős érdeklődők végül teljesen megtöltötték a Dísztermet.

A meghívott vendégek mindannyian a KRE BTK oktatói voltak: Furkó Péter (Angol Nyelvészeti Tanszék) a digitális bennszülöttek és a digitális bevándorlók viszonyát vizsgálta meg a Black Mirror c. sorozathoz kapcsolódva, Turi Zitával (Angol Nyelvű Irodalmak és Kultúrák Tanszéke) elmélyedhettünk a disztópiákban, végül Dupcsik Csaba (Szociológia Tanszék) bemutatta, milyen társadalomképet láthatunk a Black Mirror végletekig technicizált világának „fekete tükrében”. Az este ezután kérdésekkel és beszélgetéssel zárult.

A program megszervezéséért és lebonyolításáért az esemény ötletgazdáinak, Hegyi Boglárka és Miskó Csaba másodéves szociológus hallgatóknak tartozunk köszönettel!

Következő események


Napi biztatás

Napi jegyzet a Kossuth-on

Egyesített Bibliaolvasó

Nyelvvizsgaközpont

Közösségi Média

Sport a Károlin

Sport a Károlin