csik

Novemberi alumni hírlevél

Kedves Alumna/Alumnus!

Ezen hírlevél segítségével szeretnénk tájékoztatni öregdiákjainkat intézményünk legfrissebb híreiről, meghívni szakmai rendezvényekre, illetve segíteni abban, hogy további szakmai kapcsolatok épüljenek ki.

Mostani hírlevelünk kiküldése két örömteli okból is aktuális:
• 2017. november folyamán két öregdiák-találkozó is lesz a Károlin, és
• az év végéig két újdonsággal is szeretnénk meglepni Önöket: elkészítjük a névre szóló alumni kedvezménykártyákat és egy informatikai fejlesztésnek köszönhetően bővülni fog az alumni szolgáltatások köre egy álláshírlevél modullal.

Kérjük, frissítsék az adataikat az alábbi linken, hogy értesülhessenek ezekről az újdonságokról és minden további programról, fejlesztésről.

 

ALUMNI TALÁLKOZÓK

Öregdiák találkozót tartanak a Károli Bölcsészettudományi Karán 2000-ben végzett hallgatók.

Időpont: 2017. november 11. (szombat) 18.00
- Találkozás: 18 órakor az egyetem épületében (1088 Budapest, Reviczky u. 4.) az aulában.
Program:
- 18.00-19.00: Emlékidéző épületbejárás a Reviczky utcai épületben
- 19.00-tól: Kötetlen beszélgetés, vacsora a közeli Muzikum Klub Bisztróban (1088 Budapest, Múzeum u. 7.)
Jelentkezés, információ: Pompor Zoltán, .

Szupervizorok egymás között - Alumni találkozó

Kötetlen beszélgetésre, ismerkedő együttlétre hívjuk várjuk valamennyi képzett szupervizor kollégát, függetlenül attól, hogy melyik képzésben és mikor végzett. A találkozón lehetőség lesz feleleveníteni a közös élményeket a régi társakkal és megismerkedni új kollégákkal.
Célunk az is, hogy bemutassuk a Magyar Szupervizorok és Szupervizor Coachok Társaságát (MSZCT), illetve a szupervizorok megismerjék az egyesület kínálta lehetőségeket a folyamatos személyes és szakmai fejlődésére. Bemutatkoznak a működő peer csoportok és alkalom nyílik új – akár képzéseken és évfolyamokon is átívelő – peer csoportok alakítására.
„Batyus bulit” tervezünk, tehát arra kérünk minden kedves résztvevőt, hogy pár falat finomságot, esetleg innivalót hozzon magával.
Időpont: 2017. november 25. (szombat) 10.00–14.00 óráig
Helyszín: KRE D25, 215. terem (1146 Budapest, Dózsa György út 25-27.)
A részvétel ingyenes, a program tervezhetősége miatt kérünk, hogy regisztrálj. Jelentkezés ide kattintva érhető el.
Várunk Benneteket szeretettel.

Az MSZCT vezetősége

 

INTERJÚ

A közlekedés a társadalom tükre – Interjú Zsigmond Gábor egykori károlis hallgatóval

Zsigmond Gábor a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum főigazgató-helyettese, egyben az országos intézmény Szakmai és Tudományos Igazgatóságának vezetője és a teljes múzeumrekonstrukciós projekt egyik vezetője. Gáborral pályájának alakulásáról, a közlekedés iránti lelkesedésének gyökereiről, a kereskedelmi tengerészetről, a városi közlekedésről és a budapesti Közlekedési Múzeum megújításáról és annak társadalmi jelentőségéről beszélgettünk. Az interjú ide kattintva olvasható el.

 

PROGRAMAJÁNLÓ

Az alábbi konferenciákra szeretettel várunk minden érdeklődőt:

Canadian Values at 150: Reflections on a Diverse Nation
Időpont: 2017. november 23-24.

Luther und die Reformation im Spiegel der deutschsprachigen Literatur des 18., 19. und 20. Jahrhunderts
Időpont: 2017. november 23-25. (a konferencia nyelve német)

Alkalmazott Névkutatás 2017. Nevek és szótárak szimpózium
Időpont: 2017. november 29. Helyszín: ELTE BTK (1088 Budapest, Múzeum krt. 4/A, Kari Tanácsterem, földszint)

Mediáció a magyar igazságszolgáltatásban konferencia
Időpont: 2017. november 9. (csütörtök) Helyszín: MRE Zsinati Díszterem (1146 Budapest, Abonyi u. 21.)

 

A Katona József Színház kedvezményes ajánlatai:

Borisz Godunov – írta: Alekszandr Puskin
Rendezte: Zsámbéki Gábor
Alekszandr Puskin terve, hogy megírja Borisz Godunov című nagy, az orosz nemzeti történelem emlékezetes eseménysorozatát feldolgozó tragédiáját, csak részben sikerült. A mű elkészült ugyan, de nem nagy, nemzeti tragédia lett, helyette káprázatosan szellemes, fordulatos és meglepően modern mű született: a darab ironikus hangvétele, a hatalomért folytatott harc cinikus gesztusai nem engedik, hogy könnyet hullassunk a szereplők sorsa fölött. A színlap és fotók itt érhetők el.
November 22. (szerda) 19 órai előadás – jegyvásárlás 33% kedvezménnyel

Pali – dokudráma Maléter Pálné életéről
Maléter Pálné életmonológja Szamosi Zsófia előadásában
A monodráma egy ember szemüvegén keresztül mutatja be az 56-os forradalmat és annak egyik hősét egészen a 89-es újratemetésig. Maléter Pál 41 éves sem volt, amikor 1958. június 16-án a forradalmi kormány honvédelmi minisztereként Nagy Imrével egy napon kivégezték. Özvegye, a szellemileg és fizikailag is fiatalos Gyenes Judith ma 84 éves. Vele interjúztak az alkotók hónapokon át, s született meg az előadás.
A színlap és fotók itt érhetők el.
November 6. hétfő 19:15 előadás - jegyvásárlás 25% kedvezménnyel
November 10. péntek 19:15 előadás - jegyvásárlás 25% kedvezménnyel


Nem tudhatom – Radnóti és korunk
Közreműködők: Fullajtár Andrea, Dés András, Dés László, Lukács Miklós, Mácsai Pál
Az est anyagát összeállította: Ferencz Győző
Szerkesztette: Dés László és Mácsai Pál
Izgalmas művészeti estet hozott létre Mácsai Pál és Fullajtár Andrea Dés László szaxofonművész-zeneszerzővel, Dés Andrással, a fiatal dzsessz-generáció legelismertebb ütőhangszeresével és Lukács Miklós kimagasló tehetségű cimbalomművésszel. Nem hagyományos értelemben vett irodalmi estről van szó: vers, próza és zene egyedi párbeszéde ez a produkció, amelyet a művészeti ágak átjárhatósága, a fellépő művészek egyedi, utánozhatatlan előadásmódja tesz különlegessé.
A színlap és fotók itt érhetők el.
December 1. péntek 19 órai előadás - jegyvásárlás 5% kedvezménnyel

 

EGYETEMI HÍREK

Dél-koreai látogatás

Sepsi Enikő, a KRE BTK dékánja, Nagy Judit nemzetközi dékánhelyettes és Sepsey Gábor jogi és igazgatási kari igazgató Dél-Koreában jártak, hogy a néhány éve meglévő egyetemi cserekapcsolatokat megerősítsék, valamint további oktatási és kutatási együttműködési lehetőségekről tárgyaljanak a keresztyén hátterű Baeksok, Handong, Keimyung és Hanshin Egyetemekkel, illetve a szöuli állami egyetemmel.

Dél-koreai tartózkodásuk során átadták a Károli-emlékérmet a pohangi Handong Global University rektorának, s mind itt, mind a daegui székhelyű Keimyung Egyetemen találkoztak a jelenleg itt tartózkodó károlis hallgatókkal. Felkészítő workshopot tartottak a következő szemeszterben Egyetemünkre érkező koreai hallgatóknak, órákat látogattak és bemutató előadásokat tartottak a Károliról.

A szöuli Baeksok Egyetemen tett látogatás célja egy együttműködési megállapodás kereteinek kialakítása volt, a szintén szöuli Hanshin Egyetemmel meglévő cserekapcsolatot pedig a vallástudomány területén kívánják tovább bővíteni.


Buda Béla-díjjal tüntették ki Prof. Dr. Bagdy Emőkét

A Károli Gáspár Református Egyetem Mentálhigiénés Forrásközpontja által évente kibocsátott rangos díjjal a lelki egészségvédelem területén, illetve a magyarság lelki megújulása érdekében végzett magas szintű szakmai tevékenységet ismerik el.

Bagdy Emőke professzor asszony a hazai klinikai pszichológia kimagasló képviselője, a KRE Pszichológiai Intézetének alapítója. A kitüntetést elsősorban előadói- és kutatómunkájával, illetve a napjainkra már a határokon is átívelő mentálhigiéné szakirányú továbbképzés életre hívásával és támogatásával érdemelte ki.

A díj névadója a néhány évvel ezelőtt elhunyt Buda Béla pszichiáter, a mentálhigiéné területének európai hírű szaktekintélye, az egyetem kommunikáció tanszékének egykori alapítója és vezetője.

 

KÁROLI KÖNYVEK

Az Egyetem Károli Könyvek sorozatában számos új kötet jelent meg az elmúlt hónapokban, amelyek 30%-os kedvezménnyel vásárolhatóak meg az Alumni tagoknak a L’harmattan Könyvesboltban. (A bolt címe: 1053 Budapest, Kossuth Lajos utca 14-16. Telefon: +36-1-267-5979)

Néhány újdonság:

Sepsi Enikő: Kép, jelenlét, kenózis a kortárs francia költészetben és Valère Novarina színházában
Domokos Johanna (szerk.): Rajvinder Singh: Hat szemmel
Sepsi Enikő, Tóth Sára (szerk.): Mellékzörej - Írások Visky András hatvanadik születésnapjára

 

ikon1

REGISZTRÁCIÓ

Regisztrálj online weboldalunkon, hogy igénybe vehesd kedvezményeinket, és hogy értesülj legfrissebb híreinkről!

ikon2

KEDVEZMÉNYEK

Egykori vagy az idén végzett hallgatóink a weboldalunkon történő regisztrációval kedvezményekben részesülnek

ikon3

ÁLLÁSAJÁNLATOK

Tekintsd meg partnereink aktuális állásajánlatait, regisztrálj Álláshírlevelünkre!