Pótfelvételi a Károlin!

A 2022. évi általános felsőoktatási felvételi eljárás eredményeképpen több mint 2300-an kezdhetik meg a tanévet egyetemünkön világi képzésben 2022 szeptemberében, ám akik eddig nem jutottak be, azoknak most újabb esély nyílik a 2022. évi felsőoktatási pótfelvételi eljárás (2022P) keretein belül.

Egyetemünk ad otthont az Első Magyar Jogi Könyvszalonnak

A szakmai és tudományos vitákhoz, a szellemi gyarapodáshoz jogászi és nem jogászi világban egyaránt nélkülözhetetlen a szakirodalom ismerete és a megfelelő fórumok megteremtése. Az Első Magyar Jogi Könyvszalon – mely 2021. szeptember 18-án kerül megrendezésre – ehhez kíván hozzájárulni. Kedvezményes könyvvásár, könyvbemutatók, exkluzív dedikálási lehetőségek, híres jogászok, színvonalas szakmai programok, díjátadók egy csodálatos helyszínen, a felújított Károlyi-Csekonics-palotában.

Ünnepélyes tanévnyitó

frissítve: 2020. szeptember 3.
A Károli Gáspár Református Egyetem 2020. szeptember 7-én (hétfőn) 10 órakor, istentisztelet keretében tartja ünnepélyes tanévnyitóját, melynek helyszíne a Pozsonyi Úti Református Egyházközség Hálaadás Temploma lesz (1133 Budapest, Pozsonyi út 58.).

Tájékoztató Neptun leállásról

A felsőoktatás átalakításának következtében a Neumann János Egyetem Pedagógusképző Kara a Károli Gáspár Református Egyetem szervezetébe olvad be.

Meghosszabbított jelentkezési határidő 2018.08.31.-ig Szakirányú képzéseinken!

A Károli Gáspár Református Egyetem elkötelezett a szakmai megújító képzések iránt. Az Állam- és Jogtudományi Kar szakirányú továbbképzéseinek színes kínálata új irányokat és lehetőségeket nyújt az önképzésben. Egyetemünk a régi és új együttélésével ötvözi a református oktatás hagyományait és a szakmai megújulás iránti nyitottságot. Célunk és feladatunk, hogy a református kollégiumok hagyományait folytatva a lelkészképzés mellett, keresztyén szellemiségben, több tudományterületen és tudományágban folytassunk szakirányú továbbképzéseket is.

Karrieriroda - nyári ügyfélfogadási rend

Tisztelt Hallgatók!

2017. július 3. és augusztus 20. közötta Karrieriroda ügyfélfogadása szünetel.
A szakmai gyakorlati jelentkezésekkel kapcsolatos ügyintézés – befogadó nyilatkozatok és együttműködési megállapodások leadása, átvétele – a Tanulmányi Osztályon érhető el.
A szakmai gyakorlati dokumentációk és munkaviszony beszámítása iránti kérelmek átvétele augusztus 21-ig szünetel.

Pótfelvételi 2016

Pályázati felhívás – Köztársasági Ösztöndíj


Kik pályázhatnak?
A köztársasági ösztöndíjra a Károli Gáspár Református Egyetem azon hallgatói jogosultak, akik:
• a köztársasági ösztöndíj pályázatának benyújtását megelőző két félévre bejelentkezett, és ebben a két félévben legalább 55 kreditet megszerzett.
• az alábbi felsorolt képzéseink valamelyikén államilag támogatott (ösztöndíjas, részösztöndíjas) képzésben, vagy költségtérítéses (önköltséges) formában részt vettek:
o teljes idejű alapképzésben,
o teljes idejű mesterképzésben
o teljes idejű osztatlan képzésben.

Részleteket lásd bővebben:

Együttműködés KRE ÁJK és az Országgyűlési Könyvtár között

2015. április 22-én az Országgyűlési Könyvtár és a Károli Gáspár Református Egyetem Állam- és Jogtudományi Kara együttműködési megállapodást írt alá

Pályázat média- és hírközlési jog témájú TDK dolgozatok ösztönzésére

A Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság Médiatanácsának Médiatudományi Intézete pályázatot hirdet média- és hírközlési jogi témájú TDK dolgozatok írásának ösztönzésére.

Kari oktató és PhD-hallgató is a Magyar Szerzői Jogi Fórum Egyesület vezetői között

A Magyar Szerzői Jogi Fórum Egyesület 2016. május 18-án alelnökévé választotta dr. Grad-Gyenge Anikó tanszékvezető habilitált egyetemi docenst

A Polgári Jogi és Római Jogi Tanszék oktatói új szakmai szerepekben

A Magyar Ügyvédek Kölcsönös Biztosító Egyesülete 2016.05.23. napján tartott küldöttgyűlésén dr. Boóc Ádám, egyetemi docenst, ügyvédet a Szolgáltatási Bizottság tagjává választotta.

Pályázati felhívás pályakezdő jogászok részére

A Magyar Jogász Egylet (MJE) pályázatot ír ki jogászi egyetemi végzettséggel rendelkező pályakezdő jogászok részére

Sportolni vágyó hallgatók figyelmébe!

Kedves Hallgatók!

Továbbra is toborzunk csapattagokat az egyetemi férfi és női kézilabda- és röplabdacsapatba, a férfi futball- és vízilabdacsapatba, valamint az újonnan alakult férfi és női kosárlabdacsapatba és a jelenleg még alakuló női futballcsapatba.

A férfi és női kézilabda csapatba jelentkező hallgatókat októberben várja az egyetemek közötti I. Budapesti Egyetemi – Főiskolai kézilabda Bajnokság! Különös szeretettel várjuk kapusok jelentkezését!

Jelentkezni személyesen a BTK Dékáni Hivatalában az 1. emelet 106-os szobában Ujszászi Attilánál vagy az ujszaszi.attila@kre.hu e-mail címen lehet.

Szeretettel várunk minden jelentkezőt!

     

Diplomaosztó

A KRE lányok a bajnokok!

Az EFOTT fesztiválon a nagy meleg ellenére is sikerült az Egyetemünk kézilabdás lányainak az első helyet elhozniuk, maguk mögött hagyva a Testnevelési Egyetemet! A díjat Prof. Dr. Kiss Ádám, a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség (MEFS) elnöke adta át a péntek délutáni eredményhirdetésen.

Idén is Pont Ott Parti

2015. július 23-án 14 órától, a ponthatárok kihirdetésének napján megtalálsz bennünket is hivatalos ponthatár-váró rendezvényen, a Pont Ott Partin az Orczy-parkban (1089 Budapest, Orczy út 1.).
Keressétek a Károlis sátrat a helyszínen, izguljunk és ünnepeljünk együtt a KRE standon!
 
Bővebb információ és programok: http://www.felvi.hu/pop2015


Elkezdődött a Csillagpont!

 
Forrás: http://csillag.reformatus.hu/v/nyito-istentisztelet-/


Idén Tatán, az Olimpiai Központban kerül megrendezésre a Csillagpont július 21 és 25 között! A Csillagpont egy ifjúsági találkozó, amely többet kínál egy egyszerű fesztiválnál: ez egyben lelki alkalom is, ahol tényleg feltöltekezhetsz. Nyári ifjúsági eseményként nemcsak igényes kulturális és szórakozási lehetőségeket kínál, hanem egyben találkozási pont is, ahol együtt gondolkodhatunk a világról, közös értékeinkről, Istenről.

A 2015-ös Csillagpont központi gondolata a bizalom, amely nemcsak kapcsolatainknak, hanem hétköznapi életünknek is alapköve: fontos, hogy kiben vagy éppen miben bízunk, miért nehéz bíznunk (csalódások, kockázat), hogyan lehet mégis bíznunk (döntés, tapasztalat).

Részt vehetsz táncházakon, közös éneklésen, elgondolkodtató előadásokon, izgalmas kísérőprogramokon is. Azért hogy mindenki jól érezze magát, idén a zenei programok három színpadon (Nagyszínpad, Kisszínpad, Dicsőítő színpad) kerülnek a közönség elé, figyelembe véve a különböző zenei stílusokat. Idén a Csillagpont színpadát egyetemünkről Károli Színpadnak nevezték el. Vendég lesz többek között a Mary PopKids, a Keresztkérdés és a Magashegyi Underground.
 
Ezen kívül a Csillagpont területén hat különböző közösségi tér várja az érdeklődőket: Klasszikus Pont, Öko Pont, Középiskolás Pont, Egyetemista Pont, Érzékenyítő Pont, Párkapcsolati Pont. Számos sportprogram közül is választhattok, íme néhány ízelítőként: lasertag, falmászás, zumba, teke, számháború….
 
Egyetemünk a Lehetőségek Piacán elérhető, gyertek és találkozzunk a Károlis standnál!




Forrás: Károli stand


Gór-Nagy Miklós VB-kerettag


forrás: vlv.hu

Benedek Tibor, a világbajnoki címvédő férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya megnevezte azt a 13 játékost, aki a két hét múlva rajtoló oroszországi vb-n szerepel.  A megnevezett játékosok között van Gór-Nagy Miklós jogász hallgatónk is.
 
A keretbe bekerüléshez ezúton is gratulálunk és további sok szerencsét kívánunk a világbajnoksághoz!
 
A hírről további információ az alábbi oldalon érhető el.


Következő események


Összes esemény

Napi biztatás

Sport a Károlin

Sport a Károlin

 

Közösségi Média

nyelvvizsgaközpont