A Közigazgatási Jogi Tanszék tudományos diákköri ülése

A Károli Gáspár Református Egyetem, Állam- és Jogtudományi Karának Közigazgatási Jogi Tanszéke mellett működő tudományos diákkör 2017. december 04-én tartotta soron következő ülését. Vendégünk Dr. Gulyás Gergely, a FIDESZ országgyűlési képviselőcsoportjának vezetője volt.

XII. Jogász Doktorandusz konferencia

A Károli Gáspár Református Egyetem Állam- és Jogtudományi Kara minden évben megrendezi a doktorandusz konferenciát, amelyen egyrészt az Állam- és Jogtudományi doktori Iskola hallgatói, másrészt azok a PhD hallgatók vesznek részt, akik más doktori iskolák doktorandáiként, vagy doktoranduszaiként elfogadják a meghívást. Az idei, immár tizenkettedik konferenciára rekord számú résztvevő érkezett. A közel félszáz előadót december 2-án az Állam- és Jogtudományi doktori Iskola megbízott vezetője Miskolczi Bodnár Péter köszöntette. A konferenciát Dr habil Homicskó Árpád Olivér dékán-helyettes nyitotta meg.  Az előadások hét szekcióban zajlottak. Az „Államtudományok” szekció - Dr. Farkas György, a „Bűnügyi tudományok” szekciót Prof. Dr. Domokos Andrea, a „Civilisztika I.” szekciót – Dr. Uttó György nyugalmazott kúriai tanácselnök, a „Civilisztika II. szekciót Prof. Dr. Miskolczi Bodnár Péter, a „Munkajog és szociális jog” szekciót Dr. habil Homicskó Árpád Olivér, a „Jogtörténet és Jogelmélet” szekciót Dr. habil Tóth J. Zoltán vezette. Idén is külön szekciót szerveztek az angol nyelven tartott előadások számára, amely szekció munkáját Dr. habil Szuchy Róbert dékán-helyettes irányította. A szekcióvezetők kiemelték az elhangzott előadások pozitívumait, tanácsokkal segítették az előadókat és moderálták az előadásokat követő vitát.

A közigazgatási jogvédelem hazai múltja, hivatásrendi és aktuális dogmatikai kérdései c. konferencia

„A közigazgatási jogvédelem hazai múltja, hivatásrendi és aktuális dogmatikai kérdései” címmel, két szekcióban tartott konferenciát a Károli Gáspár Református Egyetem Állam- és Jogtudományi Kara 2017. december 15-én.

Rendkívüli Jogász Dékáni Kollégium az ÁJK-n

2016. december 15-én a Károli Gáspár Református Egyetem Állam-és Jogtudományi Kar szervezésében megtartott rendkívüli Dékáni Kollégiumi ülés keretében az Eötvös Loránd Tudományegyetem, a Debreceni Egyetem, a Miskolci Egyetem, a Pécsi Tudományegyetem, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem, a Széchenyi István Egyetem, a Szegedi Tudományegyetem, és a Károli Gáspár Református Egyetem jogi karainak vezetői áttekintették az ügyvédi törvény készülő módosításának a kötelező ügyvédi továbbképzésre és a jogi karok lehetséges szerepére vonatkozó álláspontjait.

Jogászképzés színvonalának emelését célzó programok

Az Igazságügyi Miniszter által összehívott tanácskozás a „Jogászképzés színvonalának emelését célzó programok” keretében.

A magyar társadalombiztosítási és szociális ellátások rendszere

Megjelent a L’Harmattan gondozásában Dr. habil. Homicskó Árpád Olivér Nemzetközi és Tudományos Dékánhelyettes monográfiája „A magyar társadalombiztosítási és szociális ellátások rendszere” címmel.

Diplomaosztó ünnepély az Állam- és Jogtudományi Karon

Az új munka törvénykönyve dilemmái - 5 év távlatából

2016. december 13-án megrendezésre került „Az új munka törvénykönyve dilemmái – 5 év távlatából” c. konferencia, amelyet Karunk és a Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kara közösen szervezett.

Siker a Cikkíró Pályázaton

A Siegler Ügyvédi Iroda/Weil, Gotshal & Manges, az Új Jogtár és az Arsboni által meghirdetett Cikkíró Pályázaton egyetemünk (ÁJK, Munkajogi és Szociális Jogi Tanszék) doktorandusz hallgatója, Rácz Ildikó A közösségi média és a munkajog kereszttüzében c. írásával 2. helyezést ért el (témavezető: Dr. Kun Attila).

2016 január

 • Doktori Avató és oklevélátadó ünnepség az Állam- és Jogtudományi Karon

  2016. január 23-án került megrendezésre az Állam- és Jogtudományi Kar  Doktoravató és oklevélátadó ünnepsége a Fasori Református Templomban. E jeles eseményen az Egyetem Avató Tanácsa a 2015/2016. tanév őszi félévében, az állam- és jogtudományi doktori cím elnyeréséhez szükséges feltételeket teljesítő jogász hallgatókat az állam- és jogtudomány doktorává fogadta.

  Ezen a napon vehették át oklevelüket a gazdaságdiplomáciai szaktanácsadó, a bűnügyi szakjogász, és a külügyi szaktanácsadó szakirányú továbbképzési szak, valamint az emberi erőforrások és a jogi felsőoktatási szakképzési szak végzettjei is.

  A tanulmányok sikeres elvégzéséhez ezúton is gratulálunk!

   

   

   

 • Maradjon versenyben a munkaerőpiacon

 • Készülj velünk az érettségire

 • Nyílt napok az ÁJK-n

Következő események


Összes esemény

nyelvvizsgaközpont

Sport a Károlin

Sport a Károlin

 

Youtube