Jogi szakokleveles köznevelési szakember
szakirányú továbbképzési szak


Kinek ajánljuk a képzést?
A képzést a köznevelési intézményben vezető beosztású pedagógusoknak, köznevelési intézmények vezetőinek, leendő vezetőinek illetve a helyi és központi oktatásirányításban dolgozó szakembereknek ajánljuk, akik az előírt felvételi feltételeknek megfelelnek.


A képzés célja:
A képzésben résztvevők alkalmassá válnak arra, hogy a magyarországi köznevelés folyamatosan változó jogszabályi környezetében középvezetőként vagy vezetőként megfeleljenek az intézménymenedzsmenttel szemben támasztott sokoldalú elvárásoknak. Képesek eligazodni a köznevelési intézményrendszer működését meghatározó jogszabályi környezetben, tudatos és felelős jogalkalmazóként tevékenykedni, felismerik a jogszabályi környezetből fakadó döntési helyzeteket. A résztvevők a képzés végére képesek alakilag és tartalmilag helyes határozatokat hozni, iratokat kiadmányozni. Közigazgatási jogi ismereteik alkalmassá teszik őket nemcsak köznevelési intézmények vezetésére, hanem a közneveléssel kapcsolatos államigazgatási feladatokban való részvételre is. Rendelkeznek az intézményirányításához vagy középvezetői feladataikhoz szükséges felhasználói szintű informatikai ismeretekkel.


A képzés időtartama és formája:
A képzési időtartama 3 félév, amelyből a 3. félév a záróvizsga félév. Munka melletti, levelező munkarendű képzés, az oktatás szombati napokon megtartott, tömbösített tanórákkal zajlik.
A képzés kiegészíthető 1 féléves, egyházi fenntartású (elsősorban protestáns) intézmények vezetésével kapcsolatos modullal is. A modult elvégzők Jogi szakokleveles protestáns köznevelési szakember oklevelet is szereznek.
A képzésen oklevelet szerzők tanulmányaik beszámítását kérhetik a KRE-ÁJK jogász osztatlan képzésén.

A képzés elvégzése után megszerezhető szakképzettség:
Jogi szakokleveles köznevelési szakember

Önköltsége:
Az első és a második félévben az önköltsége: 150.000.- Ft/félév, a harmadik félévben az önköltsége 25.000 Ft. A képzés díját a munkáltató átvállalhatja.
 
Felvételi feltételek:
Bármely képzési terület szakjain legalább alapképzésben szerzett végzettség és szakképzettség.

Jelentkezés határideje: 2018. augusztus 31.

Jelentkezés módja:
Kizárólag elektronikusan, a szakirányú továbbképzések kezdőoldalán található jelentkezési felület kitöltésén keresztül történik.

A képzésről, valamint a jelentkezés módjáról bővebb információkat kérhet kollégáinktól:

Kujbus Judit
szakirányokért felelős oktatási referens
E-mail: kujbus.judit@kre.hu

Váradi Szabina
szakirányokért felelős oktatási referens
E-mail: varadi.szabina@kre.hu

Telefon: 06 1 370 8601 / 111-es mellék

A képzés tanterve: pdf
Képzési és kimeneti követelmények: pdf

Következő események


nyelvvizsgaközpont

Sport a Károlin

Sport a Károlin

 

Youtube