OTDK főpróba

A Kari Tudományos Diákköri Tanács 2023. március 30-án – TDK ülés keretében – OTDK főpróbát szervez. Az eseményen az Állam- és Jogtudományi Kar hallgatói mutatják be kutatási eredményeiket, OTDK dolgozataikat 15 perces előadás keretében. Az OTDK főpróba, az OTDK felkészülés zárórendezvénye is egyben.

Szükség van-e Magyarországon jogi-igazgatási szaknyelvújításra? - konferencia

A Lőrincz Lajos Közjogi Kutatóműhely konferenciát szervez „Szükség van-e Magyarországon jogi-igazgatási szaknyelvújításra?  Jogi-igazgatási terminológiastratégia kialakítása” címmel.

A Bűnügyi Tudományok Intézete TDK ülést tartott

A Bűnügyi Tudományok Intézete 2023. február 21-én TDK ülést tartott A Bűncselekmények Áldozatainak Napja alkalmából. Az eseményen az áldozatvédelemről, az EU áldozatokkal kapcsolatos politikájáról és a Nemzetközi Büntetőbíróság mellett működő Áldozatvédelmi Alapról tartott előadást  Prof. Dr. Domokos Andrea intézetvezető egyetemi tanár, Dr. Dobrocsi Szilvia PhD egyetemi docens és  dr. Papp Petra egyetemi tanársegéd.

Magánjogi Intézet TDK ülése

A Magánjogi Intézet 2023. február 15-én, az OTDK-felkészülés céljából, Intézeti TDK alkalmat szervezett, amelynek a Kari Tanácsterem adott otthont.

Lezajlott az OTDK-felkészítő ülés a Bűnügyi Tudományok Intézeténél

A Bűnügyi Tudományok Intézete 2023. február 15-én 10 órától OTDK-felkészítő ülést tartott.

Közjogi Tudományos Diákkör ülés

Kedves Oktató és Hallgató Kollégák!

Az első Közjogi Tudományos Diákkör ülésének programja az lesz, hogy meghallgatjuk az idei Állam- és Jogtudományi OTDK-n közjogi témakörben induló hallgatóink előadását, hallgatói opponensek bevonásával. Így a kari főpróba (március 30.) előtt lesz még egy lehetőség a hallgatóknak a gyakorlásra.

A holland igazságügyi miniszter előadása

Az előadás időpontja: 2019. február 21., 11:15.
Az előadás helyszíne: A Magyarországi Református Egyház Zsinatának székháza (1146 Budapest, Abonyi u. 21.), díszterem

Megjelent a Kőrösi Csoma Sándor és a Petőfi Sándor Program pályázati felhívása

A Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága pályázatot hirdet a Kőrösi Csoma Sándor Program és a Petőfi Sándor Program ösztöndíjakra.
A programok célja, hogy támogassa a Kárpát-medencében, valamint a diaszpórában élő magyar közösségeket, ösztönözze további fejlődésüket, elősegítse a Magyarországgal való kapcsolattartást.

A pályázatok benyújtásának határideje: 2018. március 12.

AmiKRE érdemes figyelni! – Hallgatói felhívás

Hallott már a Budapest Ösztöndíj Programról? Tudja, hogyan lehet „Camp Leader”? Érdeklik a legfrissebb pályázatok, ösztöndíjak, egyetemi hírek és programajánlók?

Az egyes modern technológiák etikai, jogi és szabályozási kihívásai c. konferencia

A Károli Gáspár Református Egyetem Állam- és Jogtudományi Kar, Szemere Bertalan Kutatóközpont szervezésében sikerrel lezajlott „Az egyes modern technológiák etikai, jogi és szabályozási kihívásai” című konferencia.

Következő események


Összes esemény

Napi biztatás

Sport a Károlin

Sport a Károlin

 

Közösségi Média

nyelvvizsgaközpont