Prof. Paul J. du Plessis előadást tartott Karunkon

Prof. Paul J. du Plessis, az Edinburghi Egyetem Római Jogi Tanszékének tanszékvezetője, Jogtörténeti Központjának igazgatója tartott előadást 2023. szeptember 15-én, a Károlyi-Csekonics-Palotában.

New Challenges in Law konferencia

A Károli Gáspár Református Egyetem Állam- és Jogtudományi Kar Doktori Iskolája 2023. szeptember 21-23. között nemzetközi konferenciát szervez New Challenges in Law címmel.

Előadást tart Prof. Paul J. du Plessis

A Károli Gáspár Református Egyetem Állam- és Jogtudományi Kar Római Jogi Tanszékének meghívására, Prof. Paul J. du Plessis, nemzetközileg elismert római jogász, jogtörténész előadást tart a Károlyi-Csekonics-Palotában.

Károlis Poket zsebkönyv jelenik meg októberben

A Károli Gáspár Református Egyetem Egyház és Társadalom Kutatóintézet RefCOO – a Református Művelődésért Kutatóműhely A bebábozódás után címmel verspályázatot hirdetett 2020-ban a járványidőszak és a visszatérés dilemmái témában.

„Gazdasági bűnözés” – 2021

Prof. Dr. Domokos Andrea, a Károli Gáspár Református Egyetem Állam- és Jogtudományi Kar, Bűnügyi Tudományok Intézetének vezetője, illetve Dr. Fodor Balázs Gábor és Dr. Újhelyi Bence ügyvédek közös szervezésében megrendezésre kerül a Gazdasági bűnözés 2021 című konferencia.

Kolozsvári Jogesetmegoldó verseny sikerei

A Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem 2021. 09. 26. napján tartott jogesetmegoldó versenyt Kolozsvárt. Karunkat büntetőjogi és polgári jogi csapat képviselte az alábbi tagokkal:

Elhunyt Dr. Tóth Károly, az ÁJK alapító dékánja

Elhunyt Dr. Tóth Károly, a Károli Gáspár Református Egyetem Állam- és Jogtudományi Kar egykori dékánja, az Alkotmányjogi Tanszék korábbi tanszékvezető egyetemi docense.

A Nemzetiségi Ombudsmanhelyettes tájékoztatása

A Magyarországon élő nemzetiségek jogainak védelmét ellátó biztoshelyettes kiemelt feladata, hogy figyelemmel kísérje az egyéni és közösségi nemzetiségi jogok, valamint az egyenlő bánásmód elvének gyakorlati érvényesülését, tapasztalatairól pedig rendszeresen tájékoztassa az alapvető jogok biztosát, az érintett intézményeket és a nyilvánosságot.

Nagy érdeklődés övezte az Első Magyar Jogi Könyvszalont

2021. szeptember 18-án francia mintára, első ízben tartották meg a jogi könyvek ünnepét a Károlyi-Csekonics-palotában, melynek Egyetemünk adott otthont. A Magyar Jogász Egylet és az Alkotmánybíróság - a Károli Gáspár Református Egyetemmel kötött együttműködési megállapodás értelmében megvalósuló - hagyományteremtő rendezvénye elsősorban a Kárpát-medencében jogi könyvkiadással foglalkozó kiadók kínálatának, valamint az ehhez kapcsolódó innovatív közéleti gondolkodásnak kívánt fórumot biztosítani.

Mexikói szakmai tanulmányút

2021. augusztus 26-27-én Dr. habil. Szuchy Róbert egyetemi docens, az Állam- és Jogtudományi Kar oktatási és tanulmányi dékán-helyettese és Kovács Attila, PhD, a Gazdaság- és Vezetéstudományi Intézet egyetemi docense szakmai tanulmányúton vettek részt Mexikóban.

Következő események


Összes esemény

Napi biztatás

Sport a Károlin

Sport a Károlin

 

Közösségi Média

nyelvvizsgaközpont