Dr. Muzsalyi Róbert nyerte a Richard Turton Award-ot

Dr. Muzsalyi Róbert, egyetemünk megbízott oktatója nyerte idén szeptemberben a Richard Turton Award-ot. A díjat négy, fizetésképtelenségi eljárásokkal foglalkozó nemzetközi szervezet alapította: az INSOL Europe, az INSOL International, a The Insolvency Practitioners Association és R3, valamint a The Association of Bussiness Recovery Professionals 2005-ben.

A díjat azoknak a 35 év alatti fiatal jogászoknak adományozzák, akik a munkájuk során fizetésképtelenségi ügyekkel foglalkoznak. Ezt nemzetközi elismerést idén dr. Muzsalyi Róbert, az ÁJK Polgári Jogi és Római Jogi Tanszék megbízott oktatója vehette át az INSOL Europe éves kongresszusa keretében, Lisszabonban, 2016. szeptember 24-én. 

Ez volt az első alkalom, amikor ezt a rangos díjat egy magyar jogász nyerte meg. Pályamunkájának címe: „Directors' liability: what should be the minimum harmonisation in the EU?” (A vezető tisztségviselők felelőssége: mi lehetne az uniós szintű szabályozás megfelelő szintje?), amely az Eurofenix című folyóirat következő számában lesz olvasható. Dr. Muzsalyi Róbert 2013-ban fejezte be jogi tanulmányait egyetemünkön, ezt követően a Kúria Polgári Kollégiumának Gazdasági Szakágában kezdett el dolgozni. A bírósági munka mellett doktori tanulmányokat folytat, illetve rendszeresen publikál polgári eljárásjog és fizetésképtelenségi jog témakörökben

Következő események


Összes esemény

nyelvvizsgaközpont

Sport a Károlin

Sport a Károlin

 

Youtube